ΥΠΝΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μοίρασε το

Μία νέα μελέτη έδειξε πως ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να μεγαλώσει δραματικά την ικανότητά μας για μάθηση.
Οι επιστήμονες, έδειξαν πως μία ωρίτσα το μεσημέρι αρκεί για να αυξηθεί η ικανότητά σας για μάθηση και αποστήθιση. Από την άλλη μεριά όσο πιο πολλές ώρες μένουμε ξύπνιοι τόσο πιο αργοκίνητος γίνεται ο εγκέφαλός μας!

Επίσης σε περιόδους εξετάσεων αυτό που κάνουν πολλοί φοιτητές και μαθητές με το να μένουν ξύπνιοι όλο το βράδυ διαβάζοντας, μειώνει την επιτυχία τους κατά 40%.

Ο ύπνος, σύμφωνα με τον Dr Matthew Walker, assistant professor of psychology στο Πανεπιστήμιο  UC Berkeley, σε πηγαίνει σε ανώτερη διάθεση και ηρεμία από εκεί που ήσουν πριν κοιμηθείς! Σου δίνει τόνωση  για να καταφέρεις να τα πας ακόμα καλύτερα.

Πολλοί διάσημοι έμειναν γνωστοί και για τον πολύ τους ύπνο, ιδίως το μεσημέρι, όπως  η «σιδηρά κυρία» Lady Thatcher που παραδέχτηκε πως το βράδυ κοιμάται μόνο 4 ώρες αλλά οπωσδήποτε κοιμάται και μέσα στη μέρα.

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Βill Clinton έχει και αυτός με τη σειρά του δηλώσει, πως μετά το μεσημεριανό φαγητό κοιμάται μισή ώρα ακριβώς!

Οι ερευνητές προσθέτουν πως ο μεσημεριανός ύπνος καθαρίζει την βραχυπρόθεσμη μνήμη, και κάνει χώρο για νέες πληροφορίες.

Είναι σαν τα εισερχόμενα στο email σας. Όταν γεμίσει ο χώρος δε γίνεται να λάβετε άλλα, παρά μόνο αν σβήσετε μερικά, προσθέτει ο Dr Walker.

Ποιο είναι το συμπέρασμά μας? Κοιμηθείτε για μισή ώρα κάθε μεσημέρι, θα δείτε τεράστια διαφορά τόσο στη μνήμη σας όσο και στην εμφάνισή σας! Ας μη ξεχνάμε πως ο μεσημεριανός ύπνος είναι ένα ελιξίριο ομορφιάς και είναι και τσάμπα! Θα το χαραμίσετε; Απλά δοκιμάστε το!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου