ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ (ΜΑΣ) ΓΕΡΝΑΝΕ!

Μοίρασε το

Προετοιμαστείτε αν είστε fan των ανθρακούχων ποτών. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το φωσφορικό αλάτι που προστίθεται στα αναψυκτικά για να τους δώσει πικάντικη γεύση μπορεί να επιταχύνει την γήρανση. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ομοσπονδία των αμερικανικών εταιρειών πειραματικής βιολογίας» (FASEB), δείχνει ότι τα μέταλλα – που επίσης προστίθενται στα επεξεργασμένα κρέατα, στα γλυκά και στα ψωμιά – μπορούν να κάνουν το δέρμα και τους μύες να εξασθενήσουν και μπορούν επίσης να βλάψουν την καρδιά και τα νεφρά.

Οι επιστήμονες έκαναν την ανακάλυψή τους, μετά την εξέταση των επιπτώσεων των υψηλών επιπέδων φωσφορικού αλατιού σε τρεις ομάδες ποντικών. Αυτά που τρέφονταν με υψηλό-φωσφορική διατροφή έζησαν 8 έως 15 εβδομάδες, σε σύγκριση με εκείνα που είχαν σημαντικά μικρότερες ποσότητες στο σώμα τους που έζησαν μέχρι και 20 εβδομάδες.

O Μοχάμεντ Razzaque, από το Τμήμα Ιατρικής, Λοιμώξεων και Ανοσολογίας στο Harvard συγκεκριμένα αναφέρει πως:

«Οι άνθρωποι χρειάζονται μια υγιεινή διατροφή, διατηρώντας την ισορροπία των φωσφορικών αλάτων, η οποία μπορεί να είναι σημαντική για μια υγιή ζωή και μακροζωία. Αποφύγετε το τοξικό φωσφορικό αλάτι και απολαύστε μια υγιή ζωή.»

Ο Gerald Weissmann, του ερευνητικού περιοδικού FASEB συμφωνεί. Τα αναψυκτικά, τα οποία περιέχουν καφεΐνη, καταναλώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους αλλά περιέχουν φωσφόρο. Η έρευνα δείχνει ότι η ισορροπία φωσφόρου επηρεάζει την διαδικασία γήρανσης. Οπότε μην το παρακάνετε!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου