ΣΤΟ …ΠΙΑΤΟ (ΣΑΣ) Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥ

Μοίρασε το

Εάν υποφέρετε  συχνά από πονοκεφάλους ελέγξτε μήπως η αιτία βρίσκεται στις τροφές που έχετε καταναλώσει. Συγκεκριμένα μία ουσία η τυραμίνη που δημιουργείται όταν διασπώνται ορισμένοι τύποι πρωτεΐνης, έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση πονοκεφάλων.

Πηγές τυραμίνης είναι οι εξής τροφές:

Τυριά: Την περιέχουν περισσότερο τα  ‘ώριμα’ τυριά, όπως το ροκφόρ, το μπρι, το τσένταρ, η φέτα, η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και το Ελβετικό. Όσο παλαιότερο είναι το τυρί, τόσο περισσότερη τυραμίνη εμπεριέχει.

Κόκκινο κρασί: Η τυραμίνη βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα ποτά. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο η επίδραση μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη.

Αλλαντικά: Τα κατεργασμένα κρέατα, περιέχουν τυραμίνη, αλλά και νιτρικά  που φαίνεται πως αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο σε ορισμένους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα η επίδραση των δύο αυτών ουσιών στα αλλαντικά  επίσης,  όπως και για το κρασί,  αυξάνει σε ευπαθή άτομα την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που σας «χτυπήσει» πονοκέφαλος θυμηθείτε εάν καταναλώσατε κάποιες από τις παραπάνω τροφές και πιάστε τον ένοχο στα πράσσα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου