ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Μοίρασε το

Έσβησε εκατό κεράκια όμως νιώθει σαν πενηντάρης. Ο χρόνος τον ξέχασε. Έχει καρδιά ατσάλι συναγωνίζεται ανθρώπους που έχουν τα μισά του χρόνια. Δεν πρόκειταιτον για ήρωα ταινίας φαντασίας αλλά τον  υπεραιωνόβιο άνθρωπο του μέλλοντος ο οποίος θα έχει το σώμα ενός 50χρονου.

Το ελιξήριο της αθανασίας αναζητούν εδώ και αιώνες οι επιστήμονες. Στόχος η επιμήκυνση της ζωής αλλά και η βελτίωση της ποιότητάς της.
Τα τελευταία χρόνια επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία ψάχνουν καινοτόμες λύσεις που θα επιτρέψουν στο ανθρώπινο είδος να ζήσει «50 δραστήρια χρόνια μετά τα 50».
Σκοπός τους είναι να εφοδιάσουν τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με ιστούς που θα αναπτύσσονται μόνοι τους και μοσχεύματα που δεν θα απορρίπτονται. Η δημιουργία νέων ισχίων, γονάτων και βαλβίδων καρδιάς αποτελούν την άμεση προτεραιότητα, ωστόσο οι επιστήμονες οραματίζονται να «αναγεννήσουν» όλα τα μέρη του μέρη του ανθρωπίνου σώματος που υφίστανται φθορές με το πέρασμα των χρόνων.
Το Ινστιτούτο Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής του πανεπιστημίου του Leeds έχει δημιουργήσει ήδη μοσχεύματα για το ισχίο που έχουν τη δυνατότητα να διαρκούν για μια ολόκληρη ζωή και σίγουρα πολύ περισσότερο από τα 20 χρόνια που διαρκεί το τεχνητό ισχίο.
Άλλη ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου με επικεφαλής την καθηγήτρια Eileen Ingham έχει αναπτύξει μια τεχνική που επιτρέπει στο σώμα να αυτοβελτιώνεται. Η ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία ιστών και τελικά οργάνων που μπορούν να μεταμοσχευθούν και να γίνουν αποδεκτά από το σώμα, ξεπερνώντας έτσι το σημαντικό πρόβλημα της απόρριψης των μοσχευμάτων.
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν απολύτως λειτουργικές βαλβίδες καρδιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου