ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΛΑΓΩΧΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

Μοίρασε το

Το λαγώχειλο είναι μια εκ γενετής ανωμαλία που προκαλεί σχιστία, διαχωρισμό του άνω χείλους με επέκταση άλλοτε μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη στην άνω γνάθω και τη μύτη. Αυτά διορθώνονται (ειδικά οι μεγάλες σχισμές) κατά τη γέννηση διαφορετικά το παιδί δεν μπορεί να φάει.

Με την ανάπτυξη του σώματος όμως, και ειδικά στην εφηβεία όπου η μύτη και το πρόσωπο γενικότερα παίρνει την τελική μορφή του, βλέπουμε πως οι παραμορφώσεις και οι ασυμμετρίες στο σχήμα της μύτης επιδεινώνονται αλλά και ότι το άνω χείλος “τραβαέι” προς τα πάνω. Όλα αυτά δίνουν μια εικόνα στίγματος στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου προκαλώντας του ψυχολογικά προβλήματα.

Η επανορθωτική ρινοπλαστική είναι η λύση. Να σημειώσουμε επίσης ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η αναπνοή συνήθως είναι πολύ δύσκολη και το υπάρχων διάφραγμα κλείνει τελείως τη μία πλευρά.

[quote text_size=”small”]

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η συγκεκριμένη εκ γενετής ανωμαλία είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στην επανορθωτική ρινοπλαστική η οποία έχει τις λύσεις.

[/quote]

Με την επανορθωτική ρινοπλαστική σχεδιάζονται ειδικά χόνδρινα μοσχεύματα, τα οποία λαμβάνονται από τον ίδιο ασθενή, ώστε με αυτά να σχηματιστεί μια βάση στο έδαφος της μύτης. Με χόνδρινα μοσχεύματα θα διαπλαστεί και θα ανυψωθεί το τμήμα της μύτης που είναι ασύμμετρο ‘’βουλιαγμένο’’.

Ειδικοί κρημνοί για το ασύμμετρο πτερύγιο (ρουθούνι) και τεχνικές συρραφής του άνω χείλους θα μας προσφέρουν μια αισθητή βελτίωση της εικόνας, ενώ το στραβό διάφραγμα θα διορθωθεί στην ίδια επέμβαση.

Συμβουλή: Επειδή τα παιδιά και οι έφηβοι με λαγώχειλο έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχολογικά προβλήματα καλό θα ήταν οι γονείς να είναι ενήμεροι. Να γνωρίσουν το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν χειρουργικά έγκαιρα ώστε τα παιδιά τους να έχουν μια ευτυχισμένη και υγιή κοινωνική ζωή χωρίς ψυχολογικά προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου