ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Μοίρασε το

Πώς μπορούμε να τις διορθώσουμε με επανορθωτική ρινοπλαστική

Η μύτη αποτελεί κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου και όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει τα βλέμματα, με συνέπεια να αδικούνται ή να αναδεικνύονται ανάλογα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.

Εάν η μύτη είναι ογκώδης, πλατιά ή εάν είναι στραβή και ασύμμετρη δεν κολακεύει το πρόσωπο είτε αυτό είναι ανδρικό είτε γυναικείο.

Εάν δε έχει υποστεί τραύματα στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, πιθανώς από ατύχημα, το πιο πιθανό είναι να έχει ήδη υπάρξει κακή εξέλιξη. Η μύτη βρίσκεται τότε σε ανάπτυξη και η διάπλασή της μετά το τραύμα είναι διαφορετική απ’ ότι θα έπρεπε.

Τα χόνδρινα και τα οστέινα τμήματά της αναπτύσσονται με λοξή κλίση, κάποια οστέινα τμήματα προεξέχουν στη ράχη, υπάρχουν ασυμμετρίες στα ρουθούνια και επιπλέον, τις περισσότερες φορές, στραβώνει πολύ και το ρινικό διάφραγμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια μύτη με κακή διάπλαση και πολύ δύσκολη αναπνοή.

Τα αποτελέσματα των επεμβάσεων

[quote text_size=”small”]

Η εξέλιξη της επιστήμης και της επανορθωτικής ρινοπλαστικής επιτρέπουν την εύρεση λύσεων ακόμη και σε πολύ δύσκολα περιστατικά. Κατ’ αυτήν χρησιμοποιούμε χόνδρινα μοσχεύματα από τον ίδιο τον ασθενή, τα οποία, συνήθως, προέρχονται από τμήματα του στραβού διαφράγματος, τα οποία λειαίνονται και τροποποιούνται, ώστε να καλύψουν τα κενά και να διορθώσουν τις ασυμμετρίες.

[/quote]

Το πολύ στραβό ρινικό διάφραγμα δεν πετιέται πια όπως με τις παλιές τεχνικές, αλλά διαμορφώνεται και ράβεται σε ειδική μεμβράνη PDS. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε ένα νέο ισχυρό διάφραγμα και στηρίζονται η ράχη και η κορυφή της νέας μύτης.

Μάλιστα, θα πρέπει οι δύο επεμβάσεις, δηλαδή η επανόρθωση του τραυματικού διαφράγματος και η επανορθωτική ρινοπλαστική να γίνονται μαζί, ταυτόχρονα, από τον ίδιο εξειδικευμένο χειρουργό.

Τότε μόνο μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα χόνδρινα τμήματα του ασθενούς και θα αποτραπεί το φαινόμενο ο χειρουργός να αναγκαστεί να αναζητήσει μοσχεύματα, όπως του ωτικού ή του πλευρικού χόνδρου από άλλες πηγές.

Η επέμβαση, αν γίνεται από έμπειρα χέρια, έχει απόλυτη επιτυχία και είναι ανώδυνη. Η προσπέλαση γίνεται με ανοικτή ρινοπλαστική, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διορθώσεις και συρραφές μοσχευμάτων.

Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα με την αφαίρεση του νάρθηκα και είναι μόνιμα και συντελούν στο να ξανανιώσει ο «ασθενής», να νιώσει υπερηφάνεια για το νέο του πρόσωπο και στο να ξαναδεί τη ζωή με άλλο μάτι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου και της σύγχρονης ρινοχειρουργικής, τραύματα ή κατάγματα στη μύτη κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία πρέπει να διορθώνονται από τον εξειδικευμένο ρινοπλαστικό άμεσα, αφού η καθυστέρηση μέχρι την ενήλικη ζωή θα σημάνει πολύ μεγαλύτερες επανορθωτικές επεμβάσεις. Με την άμεση χειρουργική επέμβαση θα γίνουν οι απαραίτητες ανατάξεις καταγμάτων και οι διορθώσεις του διαφράγματος και η μύτη θα πάρει καλύτερη θέση και προοπτική για την ανάπτυξή της.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου