ΜΟΥΣΙΚΗ…ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Μοίρασε το

Η υγεία μπορεί να οριστεί όχι μόνο ως καλή λειτουργία και αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων που αποτελούν τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και ως η επικοινωνία με τα οργανικά και ανόργανα συστήματα με τα οποία σχετίζεται ο άνθρωπος ως ολότητα, υπόσταση και που απαρτίζουν αυτό που ονομάζουμε περιβάλλον.

Η υγεία μπορεί να εξετασθεί σε τέσσερα ξεχωριστά πεδία:

Στο φυσικό (Ιατρική προσέγγιση της υγείας του οργανισμού)

Στο συναισθηματικό (ο τρόπος με τον οποίο η Ψυχολογία προσεγγίζει τον ψυχισμό ενός ανθρώπου)

Στο διανοητικό (Ψυχιατρική)

Στο ενεργειακό (βιωματική φιλοσοφία)

Σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες η ηχητική παρεμβολή (θόρυβος) δημιουργεί προβλήματα και παρενέργειες και μάλιστα από την αρχική μορφή της ζωής.

Το ζυγωτό, μετά τη γονιμοποίηση, σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη, είναι ηχητικά ευαίσθητο.

Πώς γίνεται η γονιμοποίηση;

Γίνεται, μετά τη σεξουαλική πράξη, μέσω του συντονισμού ανάμεσα στο ωάριο και το σπερματοζωάριο που το πολιορκεί. Το σπερματοζωάριο, το οποίο καταφέρνει να διαπεράσει τη μεμβράνη του ωαρίου, είναι αυτό το οποίο δονείται στην ίδια ακριβώς συχνότητα.

[quote text_size=”small”]

Κανένα άλλο, από τα δεκάδες που προσπαθούν, δεν διαπερνά τη μεμβράνη, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται για προσπάθεια αλλά για συντονισμό, για ένα φυσικό φαινόμενο που είτε συμβαίνει είτε όχι.

[/quote]

Όλη η μορφοποίηση και ενδομήτρια ανάπτυξη της ζωής συμβαίνει μέσα σε ένα δονούμενο, ηχητικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζεται από τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα που δέχεται.

Η σιωπή, στην κυριολεξία, δεν υφίσταται όταν μιλάμε για τη ζωή. Αυτή γίνεται αντιληπτή μόνο λόγω των παύσεων ανάμεσα στη συνέχεια (περιοδικότητα) των δονήσεων. Και το αμεσότερο μέσον αντίληψης και κατανόησης αυτής της σιωπής, από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα, είναι η μουσική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πώς ορίζεται ο θόρυβος

Θόρυβος είναι η τυχαία συνάθροιση ασταθών (μη περιοδικών) συχνοτήτων σε όλο το φάσμα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Η εμφάνιση θορύβου σε οποιοδήποτε σήμα, επιδρά στην καθαρότητα και ομαλή ροή του, που τελικά υποβαθμίζει τη συνολική ποιότητα του σήματος και των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτό.

Όταν αναφερόμαστε σε βιολογικούς οργανισμούς ή συστήματα, θόρυβος είναι ο παράγοντας που παρεμβάλλεται και παρενοχλεί την επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των επί μέρους συστημάτων ενός οργανισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου