ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ

Μοίρασε το

Ραγδαία παρουσιάζεται η αύξηση του αριθμού των οροθετικών στη χώρα μας. Την στιγμή που οι περισσότεροι “χτυπούν ξύλο” στο άκουσμα και μόνο της ασθένειας του ΗΙV, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που εφορμούν οικειοθελώς να γευτούν το θάνατο σε δόσεις…

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την τελευταία τριετία, το 50% των περιστατικών στην Ελλάδα αυτομολύνεται με τον ιό του ΑΙDS προκειμένου να λάβει το επίδομα των 700 ευρώ. Το προνοιακό αυτό επίδομα-με ετήσια προσαύξηση 7%- παρέχεται γενικώς σε οροθετικούς που ακολουθούν αντιρετροϊκή αγωγή.

Μετά την μεγάλη ανησυχία που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη αναφορά, ο Π.Ο.Υ. έσπευσε να ανασκευάσει την πληροφορία κάνοντας λόγο για “παρερμηνεία κατά την επεξεργασία του εγγράφου”. Στο περιοδικό “THE LANCET” όπου δημοσιεύτηκε η είδηση από τον Αλέξανδρο Κεντικελένη,υποψήφιο διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέϊμπριτζ, αναφέρεται -σε συνέχεια της ανακοίνωσης- ότι “δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για οικειοθελείς αυτο-μολύνσεις”.

Που βρίσκεται όμως η αλήθεια; Τα στοιχεία που μας έδωσε αρμόδιος υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ- που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του- παρουσιάζουν ζοφερή την εικόνα της εξάπλωσης του AIDS.

Τα νούμερα είναι σοκαριστικά.

Από το 1984 μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, έχουν καταγραφεί 13.496 περιστατικά. Από το σύνολο των ατόμων αυτών, 3.500 έχουν εμφανίσει AIDS και περίπου 6.150 βρίσκονται υπό αντιρετροϊκή αγωγή. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στους 2.380.

Οι λόγοι πολλοί.

[quote text_size=”small”]

Πέραν των πλημμελών μέτρων προφύλαξης τόσο στις σεξουαλικές επαφές όσο και στις τάξεις των τοξικομανών φαίνεται πως ενσκήπτει και το καινοφανές πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

[/quote]

Τη στιγμή που μισθοί, συντάξεις και επιδόματα συρρικνώνονται ή απλά διακόπτονται με συνοπτικές διαδικασίες, όλο και περισσότεροι χρόνιοι πάσχοντες και άνθρωποι με αναπηρίες οδηγούνται στην εξαθλίωση.

Στα πλαίσια των περικοπών και μετά την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος πρόνοιας στους οροθετικούς, ο νέος Κανονισμός Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) ορίζει πως για να λάβει το επίδομα ένας οροθετικός που υπόκειται σε αντιρετροϊκή θεραπεία πρέπει να έχει κύτταρα cd4κάτω των 500. (Τα βοηθητικά κύτταρα cd4 ή Τ4είναι μια ομάδα λευκών αιμοσφαιρίων που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενάντια σε επιθέσεις από μικροοργανισμούς, όπως τα βακτηρίδια, οι μύκητες και οι ιοί. Ο HIV μολύνει τα Τ4κύτταρα, τα χρησιμοποιεί για να πολλαπλασιαστεί και τα καταστρέφει.)

Πολλοί οροθετικοί που έχουν σαν μόνο βιοποριστικό εισόδημα το επίδομα αυτό, διακόπτουν την θεραπεία τους για να πέσουν τα κύτταρα τους κάτω από 500, εκθέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Αφενός,ο φόβος του θανάτου βρίσκεται απωθητικά παροπλισμένος στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του εγκεφάλου. Αφετέρου, η περιφρούρηση της δημόσιας υγείας είναι πρώτιστο μέλημα της ευνομούμενης πολιτείας. Συνεπώς, τι σηματοδοτεί αυτή η ραγδαία αύξηση; Ατέρμονο φλέρτ με το θάνατο, άγνοια κινδύνου ή απλά απόγνωση για την καθημερινή επιβίωση;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου