ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ EXPLORER 6 Η FACEBOOK

Μοίρασε το

Με ισχυρή πρόφαση την εξάλειψη προβλημάτων του chat, ο Rodrigo Schmidt, software engineer του Facebook, ανακοίνωσε τον τερματισμό της υποστήριξης του Internet Explorer 6 από το δημοφιλές site δικτύωσης, απ’ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

“Πολλοί από σας μας έχουν πει πως το chat ‘έρχεται και φεύγει’ ή ακόμα και σταματάει τελείως”, δήλωσε ο Schmidt, επιβεβαιώνοντας τα δεκάδες προβλήματα που έχουν η χρήστες του Facebook, λόγω της αστάθειας του chat.

“Δουλεύουμε σκληρά για να σταματήσουν αυτές οι διακοπές, ώστε το chat να γίνει σταθερό και συνεπές. Δυστυχώς, όμως, για κάποιους, οι αλλαγές δε θα υποστηρίζονται από τον Internet Explorer 6”, συμπλήρωσε, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός χάρτη τον IE6.

Δεν είναι βέβαια προτοφανές, ούτε και έκπληξη το γεγονός αυτό. Πριν μερικούς μήνες η Google σταμάτησε την υποστήριξη του εν λόγω browser και σίγουρα η κίνηση του Facebook, που διακριτικά και με το γάντι αφαιρεί την υποστήριξη – μη ενσωματώνοντας νέες ενημερώσεις – μόνο απρόβλεπτη δε θα μπορούσε να ονομαστεί.

Ο Internet Exploer 6 έχει κυκλοφορήσει πριν από 9 χρόνια ακριβώς (27.08.2001) και μόνο σύγχρονος και ασφαλής δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά την ηλικία του, όμως, κατέχει ένα μεγάλο, γι’ αυτόν, μερίδιο στην πίτα των browsers κάτι που έκανε ακόμα και την ίδια τη Microsoft, πριν 3 μήνες, να φτιάξει μια καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού και την αλλαγή του σε IE8.

O Rodrigo Schmidt δήλωσε πως οι αλλαγές στο chat του Facebook (και άρα ο τερματισμός της υποστήριξης του ΙΕ6), θα γίνουν από τις 15 Σεπτεμβρίου – ημέρα που κυκλοφορεί και η Beta του ΙΕ9.

 

Πηγή: tgdaily.com

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου