ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοίρασε το

Με αφετηρία την παραγωγική κρίση της χώρας, ένα διαφορετικό βιβλίο για την Ελληνική γεωργία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου, με στόχο να αντιπαραθέσει στην κενότητα της «εικονική» ανάπτυξης, την πραγματικότητα της παραγωγής.

Ο Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζει και αναλύει μέσα από μια συλλογή άρθρων και εργασιών των τελευταίων 10 ετών, τα αίτια της αποδιάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας από το 1981 μέχρι σήμερα.

Κόντρα στον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο που ευαγγελίζεται σενάρια «πλασματικής» ανάπτυξης και τις ανερμάτιστες πολιτικές, ο συγγραφέας επιστρέφει στη «ρίζα» των προβλημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στη δομημένη σκέψη και στον απλό, μεταφορικό λόγο που εμπνέεται από τη «λογική» της Φύσης.

Αναδεικνύει το σημαντικό, το αναγκαίο, το βιώσιμο και παρουσιάζει προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για ένα μεγάλο εύρος αγροτικών ζητημάτων, από την αγροτική επιχειρηματικότητα και την πτώση των συνεταιρισμών, μέχρι το αγροτικό όραμα και τις εθνικές πολιτικές

Η εμπειρία του συγγραφέα πάνω στα αγροτικά ζητήματα, του επιτρέπει να συνθέτει λύσεις αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρακτικές.

Με την έννοια αυτή, το βιβλίο αποτελεί εργαλείο αναφοράς για τον στρατηγικό σχεδιασμό αγροτικής πολιτικής και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που δεν θέλει απλά να συμμετέχει και να συλλογίζεται, αλλά να κατέχει και να σκέπτεται πάνω στα πραγματικά αγροτικά προβλήματα και τον αντίκτυπο τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου