ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Μοίρασε το

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΒΑ 

Η αρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στην χώρα μας. Η πάθηση αυτή έχει διάφορους τρόπους που εκδηλώνεται και τα αίτια στις διάφορες μορφές της είναι διαφορετικά. Η κλασική οστεοαρθρίτιδα έχει μηχανικά αίτια και μετατραυματικά (μετά από ένα τραυματισμό η άρθρωση και ο χόνδρος φθείρονται πιο γρήγορα).Η θεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι μηχανική και λαμβάνεται μέριμνα για την ενδυνάμωση της περιοχής με ασκήσεις και με διόρθωση των φορτίων και της εμβιομηχανικής της άρθρωσης με ειδικά πέλματα (σταθεροποιητές λεκάνης).

Στην περίπτωση τώρα της ρευματοειδούς, αγκυλοποιητικής, ψωριασικής αρθρίτιδας τα αίτια είναι αυτοάνοσα και η θεραπεία έχει άλλο στόχο. Σε αυτές τις παθήσεις η άρθρωση και ο θύλακας καταστρέφονται και πολλές φορές ο ασθενής οδηγείται στο χειρουργείο για επανορθωτικές επεμβάσεις.

Τα συμπτώματα είναι πόνος, οίδημα, πρωινή δυσκαμψία και κόπωση μετά και από μικρές δραστηριότητες. Στην περίπτωση αυτή η ποιότητα ζωής  του ασθενούς φθίνει συνεχώς και μια φαρμακευτική αγωγή με ειδικά ρευματολογικά και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα συντηρούν τον ασθενή σε μια καλή κατάσταση.  Tα συμπτώματα όμως σε πολλούς ασθενείς έχουν εγκατασταθεί λόγω της φθοράς της άρθρωσης και επιμένουν.

Μια καινούργια επαναστατική θεραπεία για μυοσκελετικά προβλήματα μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και λέγεται FYSIOTEK. Η καινούργια αυτή θεραπεία δουλεύει σε κάθε άρθρωση ξεχωριστά και αναλύει την κινητικότητα της με το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο  και λειτουργεί θεραπευτικά στην πάσχουσα περιοχή μειώνοντας το οίδημα και αυξάνοντας το εύρος κίνησης. Όλα αυτά συνηγορούν στην μείωση των συμπτωμάτων και στη καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Το Fysiotek  δεν λύνει το πρόβλημα αλλά βοηθά μαζί με την σωστή φαρμακευτική αγωγή για τον ρευματοειδή παράγοντα και με ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής (pilates,yoga, gyrokinesis) στην βελτίωση της ελαστικότητας των αρθρώσεων, την τροφικότητα της άρθρωσης, την μείωση της δυσκαμψίας και του πόνου.

Οι ασθενείς με ρευματοειδή παράγοντα είναι γύρω στο 2% του πληθυσμού και σε ποσοστό είναι γυναίκες οι πιο πολλοί. Επειδή τα αίτια της πάθησης αυτής με τις διάφορες μορφές της είναι άγνωστα κάθε θεραπευτικό μέσο που υπάρχει στην φαρέτρα του θεραπευτή και δεν έχει παρενέργειες (ακτινοβολία, σοβαρές αντενδείξεις),  είναι ευπρόσδεκτο στη μάχη κατά της αρθρίτιδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου