Πες τη γνώμη σου

Μοίρασε το

Το new-Deal …πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο με σκοπό να σπάσει το φαύλο κύκλο της (διαδικτυακής) ανωνυμίας.

Εδώ ό,τι γράφεται είναι επώνυμο.

Είναι άποψη με υπογραφή.

Γιατί κάθε πολίτης, κάθε φορολογούμενος Έλληνας έχει δικαίωμα να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του. Αλλά η άποψή του έχει εγκυρότητα, έχει αξιοπιστία, μόνον όταν φέρει την υπογραφή του.

Ιδού λοιπόν η δυσκολία! Ιδού κι η πρόκληση!

Ποιος θα τολμήσει να διατυπώσει τη γνώμη του επωνύμως; Ποιος θα εγκαταλείψει την “ασφάλεια” της ανωνυμίας για να εκθέσει την άποψη του επωνύμως; Ποιος θα διαθέσει κάτι παραπάνω απ’ τον πολύτιμο χρόνο του για να ζυγίσει τα λόγια του, να μετρήσει τα επιχειρήματα του, να αναζητήσει στοιχεία για να τεκμηριώσει τη γνώμη του; Ποιος τελικά δεν θα διστάσει να αναμετρηθεί με επιχειρήματα έναντι των πάσης φύσεως αυτόκλητων κατόχων της “αυθεντίας”;

Ας είμαστε ρεαλιστές! Λίγοι.

Το (διαδικτυακό) αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρό κι εκπαιδευμένο στην ευκολία της ανωνυμίας. Πεποίθηση μας είναι πως το σύμπτωμα είναι παροδικό. Οι Έλληνες πάντα είχαν το θάρρος της γνώμης τους. Την επικοινωνούσαν στις αγορές και στα καφενεία, αγνοώντας τις επιπτώσεις και το “ακριβό τίμημα”.

Σήμερα έχουν τη δυνατότητα να την επικοινωνήσουν σε ένα μεγαλύτερο χώρο, σε ένα ευρύτερο κοινό. Το Διαδίκτυο είναι το δικό τους μέσο. Ο δικός τους προσωπικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας. Αξιοποιώντας τον, έχουν τη δυνατότητα, με την ενεργό συμμετοχή τους να συμβάλουν στη διαμόρφωση του “νέου συμβολαίου” που απαιτούν οι καιροί.

Θα αφήσουν την ευκαιρία να χαθεί;

Οι καιροί επιτάσσουν την αφύπνιση τους. Γιατί η “κοινωνία των πολιτών” συγκροτείται από αφυπνισμένους, υποψιασμένους και δικτυωμένους πολίτες που δεν διστάζουν, αλλά τολμούν με άποψη, προτάσεις, ιδέες, όραμα κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Από πολίτες που αναγνωρίζουν την ανάγκη ουσιαστικής μεταρρύθμισης της ελληνικής κοινωνίας.

Το new-Deal θέλει να μετατραπεί στο διαδικτυακό τόπο συνάντησή τους. Κι ο μόνος τρόπος για να εμπεδώσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το αναγνωστικό κοινό του Διαδικτύου, είναι να σπάσει τα στεγανά της ανωνυμίας και να δώσει έδαφος στο γόνιμο κι εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο.

Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε το new-Deal. Μπορείς να γίνεις τώρα μέλος ή φίλος για να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου με όποιο τρόπο επιθυμείς.

Σχολιάζοντας ένα άρθρο ή μια είδηση για την πολιτική, την οικονομία, την οικολογία, τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής.
Γράφοντας ένα άρθρο ή μια είδηση για την πολιτική, την οικονομία, την οικολογία, τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής.
Προτείνοντας ένα βίντεο ή στέλνοντας ένα δικό σου για το Deal a Video
Προτείνοντας μια φωτογραφία ή στέλνοντας μια δική σου, για το new-Deal η εικόνα της εβδομάδας
Συμμετέχοντας στις μεγάλες θεματικές που ανοίγουν στο new-DealForum

Με το new-Deal σου δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσεις την επικαιρότητα, να γράψεις ό,τι ζεις.

Είναι στο μυαλό σου, είναι στο χέρι σου.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου