Διαμορφώνοντας ένα new-Deal

Μοίρασε το

εγγραφή φίλου

“Διαμορφώνοντας ένα new-Deal”

Το new-Deal είναι οι φίλοι και τα μέλη του. Καθένας από σας που έχει κάτι να πει για όλα όσα μας αφορούν και μας περιβάλουν έχει τη δυνατότητα να το δημοσιεύσει στο new-Deal. Για αυτό κι εκτός από τις απόψεις που μπορείτε να διατυπώνετε επώνυμα ως φίλοι, ή ανώνυμα, ως μέλη, είναι ευπρόσδεκτα, βίντεο και φωτογραφίες σας, ή ενδιαφέροντα link που έπεσαν στην αντίληψή σας και θα θέλατε να τα μοιραστείτε και με τους αναγνώστες του new-Deal.

Ποιος;
Μέσα απ’ το μικρόκοσμό μας, έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώνουμε την επικαιρότητα. Να συνδιαμορφώνουμε την κοινή γνώμη. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα το Διαδίκτυο προσφέρει μια επιπλέον δυνατότητα. Διευρύνει την επικοινωνία μας με το ευρύτερο περιβάλλον. Το  new-Deal αξιοποιεί αυτή τη δυνατότητα. Μέσω της γραφής, του ήχου και της εικόνας δίνει στον ΚΑΘΕΝΑ τη δυνατότητα να περιγράψει ή/και να σχολιάσει όσα συμβαίνουν γύρω μας, ώστε να δώσει τη δική του “οπτική των πραγμάτων”. Να μεταδώσει την “είδηση” και να διαμορφώσει την “επικαιρότητα”.  Να συμβάλει εντέλει στην (ανα)διαμόρφωση της “κοινής λογικής”.

Γιατί;
Το new-Deal επέλεξε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας, γιατί πιστεύει ότι ο καθένας από μας μπορεί να είναι ερευνητής και σχολιαστής της πραγματικότητας, την οποία έτσι κι αλλιώς βιώνει καθημερινά. Γιατί, καθένας από μας έχει κάτι να πει, που είναι εξίσου σπουδαίο με την άποψη των “ειδικών”. Γιατί δεν χρειάζεται να έχει κάποια “βούλα” για να γράψει, να ηχογραφήσει, να απεικονίσει. Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζονται και να ακούγονται όλες οι απόψεις ανεξαρτήτως πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, θρησκευτικού προσανατολισμού. Γιατί η συμμετοχή τού καθενός υπηρετεί την έννοια της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ και είναι η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μιας νέας “κοινωνικής συμφωνίας”. Ενός new-Deal.

Πως;
Για να έχεις τη δυνατότητα δημοσίευσης της γνώμη σου, της έρευνάς σου, του ρεπορτάζ σου, του σχολίου σου για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι απαραίτητο να εγγραφείς ως φίλος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής μας. Η ιδιότητά σου, ένα σύντομο βιογραφικό, η φωτογραφία σου, το προσωπικό σου email, η ιστοσελίδα σου ή/και το blog σου μπορούν να είναι διαθέσιμα στο Δίκτυο των φίλων και των αναγνωστών του new-Deal. Διεύρυνε την επικοινωνία σου, ενίσχυσε τη Δικτύωση, μεγάλωσε τη φήμη σου.

Εξαιρέσεις
Το new-Deal είναι ένας δικτυακός τόπος ανταλλαγής επώνυμων απόψεων. Στο new-Deal μαζί σας δεν κρύβουμε και δεν κρυβόμαστε. Για αυτό και ανώνυμα σχόλια ή απόψεις δεν γίνονται αποδεκτά. Όπως απορρίπτονται και επώνυμες απόψεις που παραβιάζουν την εκδοτική μας πολιτική.

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδοτική πολιτική δε συνεπάγεται ούτε αποκλεισμούς, ούτε λογοκρισία. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να διατυπώνει την άποψή του και φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ευθύνη της υπογραφής του. Από κει πέρα είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι η συντακτική ομάδα του new-Deal έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ποιότητα της πληροφόρησης και της έκφρασης. Έτσι έχει δικαίωμα να “φιλτράρει” τα κείμενα που εμπεριέχουν εμπορικά είδη, αντιγραφές ειδήσεων χωρίς παραπομπή στην πηγή, πολύ προκλητικές θέσεις και το κυριότερο, εκούσια ή ακούσια δυσφήμιση.

Το new-Deal προσπαθεί να διαθέσει στους αναγνώστες του, ανέκδοτες πληροφορίες που εντόπισαν  οι ίδιοι οι αναγνώστες του. Θεωρούμε ότι κάθε πολίτης είναι εν δυνάμει σε θέση να κατανοήσει αν κάποιες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται ή αποσιωπούν εσκεμμένα την αλήθεια. Έτσι, οι χρήστες του Διαδικτύου αναπτύσσουν ένα δίκτυο παρακολούθησης και συναγερμού και μπορούν να κρίνουν και να διασταυρώνουν την εγκυρότητα των πληροφοριών. Για το λόγο αυτό άρθρα τεκμηριωμένα, εμπλουτισμένα με παραπομπές, που θα αφορούν σε πραγματικά και αδημοσίευτα γεγονότα, ή άρθρα γνώμης με πρωτότυπη οπτική, θα έχουν προτεραιότητα. Έτσι, ο λόγος του new-Deal δεν είναι ούτε “λαϊκός”, αλλά ούτε “ελιτίστικος”. Είναι για αυτούς που θέλουν να παρουσιάσουν πρωτότυπα και αδημοσίευτα γεγονότα, ή που θέλουν να προσεγγίσουν υπαρκτές πληροφορίες μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Γνωρίζουμε ότι μια πρωτοβουλία όπως αυτή του new-Deal αντιμετωπίζει δυνητικά τον κίνδυνο μετάδοσης φημών, παραπληροφόρησης και χειραγώγησης εκούσια ή ακούσια. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια συντακτική επιτροπή που να μπορεί να λειτουργήσει ως “φίλτρο”. Ωστόσο, κάθε συντάκτης είναι εξίσου υπεύθυνος για θέματα που έχουν εκδοθεί κι οφείλει να αξιολογεί την βασιμότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει πριν τις υποβάλλει. Η συντακτική επιτροπή του new-Deal κρίνει αν τα υπό δημοσίευση κείμενα συμμορφώνονται με την εκδοτική του πολιτική και μπορεί να διενεργεί έρευνες σε περιπτώσεις  που υπάρχει αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους.

Επιπλέον, κάθε συντάκτης του new-Deal καλείται να δίνει μεγάλη προσοχή στην πνευματική ιδιοκτησία των πληροφοριών που προτίθεται να δημοσιεύσει και πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του δημιουργού. Στην ατυχή περίπτωση που ένα κείμενο ή οπτικο-ακουστικό προϊόν περιέχει ανακρίβειες κι έχει διαφύγει από το διπλό “φίλτρο” του συγγραφέα και της συντακτικής επιτροπής, θα μπορεί να αφαιρείται, ανά πάσα στιγμή, από τον δικτυακό τόπο.

Με την δημοσίευση ενός άρθρου ή έγγραφο στο new-Deal, συγγραφείς και δημιουργοί έχουν σιωπηρά αποδεχθεί ότι θα μπορούσε, με τη συναίνεσή τους, να αναπαράγεται ελεύθερα σε άλλες ιστοσελίδες από το Internet ή από άλλα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις γνωστές άδειες δημιουργού. Εκτός από περιπτώσεις που υπάρχει αντίθετη και ξεκάθαρη θέση, οι συντάκτες-φίλοι που έχουν ένα blog αποδέχονται επίσης ότι η συντακτική επιτροπή μπορεί να αναπαράγει (ζητώντας κάθε φορά έγκριση) ένα άρθρο ήδη δημοσιευμένο στο blog τους ή στο site του και το οποίο βρίσκεται σε αντιστοίχιση με την εκδοτική μας πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου