Ανδρέας Λοβέρδος | Περί αντισυνταγματικότητας διαφωνίας σε πολιτική επιλογή

Ανδρέας Λοβέρδος Ιδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας new deal

Μοίρασε το

“Είχα υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή ότι άλλο πράγμα είναι η διαφωνία με μία πολιτική επιλογή και άλλο πράγμα η συνταγματικότητα αυτής της επιλογής. Εκείνοι που χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα την αντισυνταγματικότητα στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας με σκοπό να ενισχύσουν την πολιτική τους διαφωνία οφείλουν μετά τη σημερινή απόφαση να το ξανασκεφτούν”.

Ήταν η δήλωση του Ανδρέου Λοβέρδου με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει νόμιμη την Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και να απορρίψει το αίτημα για αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Η Νίκη Κεραμέως με δική της δήλωση σημείωσε:

“Συνταγματικός κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εσωτερικών για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Προχωράμε δυναμικά την πολιτική μας για ένα σύγχρονο, ασφαλές περιβάλλον γνώσης, διδασκαλίας, έρευνας, όπως αξίζει στα ΑΕΙ μας. Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη.”

Για το πως όμως εννοεί το “προχωράμε δυναμικά την πολιτική μας”, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε καλού κακού να συμπληρώσει…

“Οφείλει επίσης και η κυβέρνηση να αντιληφεί οτι οι δικαστικές αποφάσεις δεν εξοβελίζουν αυτομάτως τη βία. Άλλο το δέον και άλλο το είναι. Κυρίως οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί η τάξη δεν αποκαθίσταται ούτε με εξαγγελίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, ούτε ασφαλώς μόνο με τη συνταγματικότητα της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γιατί τελικά εκείνο που μετράει για ένα πρόβλημα είναι τι κάνεις γι’ αυτό και όχι τι δηλώνεις”.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου