Ταγίπ Ερντογάν | Για μένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης

Ταγίπ Ερντογάν Για μένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του! new deal

Μοίρασε το

Για μένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του!

Το είπε ο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αφορμή για την όξυνση η ομιλία Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι στις ΗΠΑ επιχείρησε να μπλοκάρει την αγορά των F-16 από την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Παράλληλα, δήλωσε πως «η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει τη Συνάντηση Στρατηγικής Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ». Και εξήγησε:

«Είχαμε συμφωνήσει να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησε μία επίσκεψη στις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16», είπε ο Ερντογάν για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχει πλέον για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αξιότιμους πολιτικούς. Με πολιτικούς με προσωπικότητα, υπερηφάνεια, που τηρούν το λόγο τους».

«Αυτή στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα βάσεις. Για ποιόν λόγο; Ποιόν απειλούν; Για ποιο λόγο χτίζονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Εδώ μιλάμε για μία Ελλάδα που στις χώρες της Ε.Ε χρωστάει 400 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε.

«Το μετά από εδώ ας το σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Με ποιους θα συνεργαστεί και ποιους θα βάλει να χτίσουν βάσεις. Εμείς είμαστε αρκετοί για εμάς», υπογράμμισε.

Όντως! …Δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου