Μάκης Βορίδης | Ο χημικός ευνουχισμός (σημ: για τους παιδόφιλους) πρέπει να εξεταστεί

Μάκης Βορίδης | Ο χημικός ευνουχισμός (σημ: για τους παιδόφιλους) πρέπει να εξεταστεί new deal

Μοίρασε το

Ο χημικός ευνουχισμός (σημ: για τους παιδόφιλους) πρέπει να εξεταστεί

Με την φράση αυτή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τάραξε νομικά (και μη) νερά, παρεμβαίνοντας καταλυτικά στη συζήτηση που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικά σε ό,τι αφορά σε αδικήματα παιδοφιλίας, ο υπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα τόνισε πως οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι που, εξαιτίας του ότι έχουν αυτό το διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο, δεν αναμορφώνονται». 

Έτσι, εξέφρασε τη γνώμη ότι «υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών όπου είτε λόγω προσωπικότητας είτε λόγω του ειδεχθούς της πράξεως θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να το κάνει όλο, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις ούτε τίποτα». «Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την εφαρμογή του χημικού ευνουχισμού, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Όπως είπε, αυτό εφαρμόζεται σε άλλες χώρες ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας στην περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο προκειμένου να βγει από τη φυλακή χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

«Δηλαδή, να του πεις ότι “για να σε βγάλω από τη φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρον απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα 6 για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου», ανέφερε. Ερωτηθείς αν θα ήταν δεκτικός στην εισαγωγή ενός τέτοιου θεσμού, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου