Ευάγγελος Βενιζέλος | Η πανδημία συνυπάρχει με την επισιτιστική κρίση

Εδώ και τρεις μήνες, η πανδημία συνυπάρχει με την ρωσική στρατιωτική εισβολή, με την ενεργειακή κρίση, την εκτίναξη των τιμών, την επανεμφάνιση του πληθωρισμού, τον κίνδυνο της ύφεσης και του στάσιμου πληθωρισμού, το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων, τη βίαιη αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης, την επισιτιστική κρίση και την απειλή του λιμού. Ευάγγελος Βενιζέλος new deal

Μοίρασε το

Το είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του κόμματος, από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ:

“Η οικονομική κρίση έδωσε τη θέση της στην πανδημία ως υγειονομική θεσμική, κοινωνική κρίση. Εδώ και τρεις μήνες, η πανδημία συνυπάρχει με την ρωσική στρατιωτική εισβολή, με την ενεργειακή κρίση, την εκτίναξη των τιμών, την επανεμφάνιση του πληθωρισμού, τον κίνδυνο της ύφεσης και του στάσιμου πληθωρισμού, το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων, τη βίαιη αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης, την επισιτιστική κρίση και την απειλή του λιμού. Η κλιματική κρίση τείνει να υποβαθμιστεί. Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο τοπίο εντείνονται νέα μεγάλα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα έχουν ήδη ξεκινήσει”.

Το πιάσατε; Θα λιμοκτονήσουμε!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου