ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ TURNER ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μοίρασε το

Μία υδατογραφία του Joseph Mallord William Turner R.A., που αναπαριστά την περιστοιχισμένη από τείχη αρχαία πόλη της Ρόδου, πουλήθηκε στα 140.500 δολάρια στη δημοπρασία Old Master Drawings που πραγματοποίησε ο Οίκος Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας για το έργο, η Emmeline Hallmark, επικεφαλής του Τμήματος Early British Paintings του Οίκου Sotheby’s, ανέφερε:  “Σε αυτήν την υπέροχη, ατμοσφαιρική υδατογραφία, μέσα από ένα συνδυασμό φωτός, χρωμάτων και περίτεχνων λεπτομερειών, ο Turner φαίνεται να ζωντανεύει το λιμάνι της Ρόδου”. 

Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε αρχικά εκτιμηθεί μεταξύ 46.100-59.500 ευρώ ή 70.000-90.000 δολάρια. Η άποψη που επιλέγει ο Turner απεικονίζει την αρχαία πόλη της Ρόδου, λουσμένη σε απαλό φως. Το βλέμμα του θεατή οδηγείται πίσω από δύο παραδοσιακά ντυμένες γυναίκες, κατηφορίζει το λόφο και καταλήγει στην είσοδο του λιμανιού, όπου βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

Πέρα από τη θάλασσα, όπου πλέουν μικρές σαν κουκίδες βάρκες, διακρίνονται οι ακτές της Μικράς Ασίας. Η υδατογραφία προέρχεται από αγγλική ιδιωτική συλλογή και είναι ένα από τα 26 σχέδια που φιλοτέχνησε ο Turner μεταξύ 1833 και 1836 για το έργο του Finden Illustrations of the Bible.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου