ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ! ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Μοίρασε το

Το «Θέατρο Ρετρό» και η Σχολή Κανάση αφιερώνουν την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου (29/1) στην Κιβωτό του Κόσμου. Τα παιδιά ταξιδεύουν για καλό σκοπό με όχημα την τέχνη, τα παραμύθια, τα χρώματα και τη ζωγραφική!

Παραστάσεις για παιδιά

11:00-11:45: «Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι», παράσταση για παιδιά 3-6 ετών από την Θέατρο ΡΕΤΡΟ

11:45-12:00: Εικαστικό εργαστήρι από τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Κανάση

12:30-13:15: «Η πριγκίπισσα & το μπιζέλι», παράσταση για παιδιά 3-6 ετών από την Θέατρο ΡΕΤΡΟ

13:15-13:30: Εικαστικό εργαστήρι από τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Κανάση

 

Λίγα λόγια για την «Πριγκίπισσα & το μπιζέλι»

Η παράσταση πραγματεύεται το θέμα της ισότητας και βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η παράξενη επισκέπτης ήταν όντως πριγκίπισσα; Η Βασίλισσα για να μάθει την καταγωγή της έδωσε εντολή να κοιμηθεί η κοπέλα κάτω από ένα μπιζέλι. Το επόμενο πρωί όλοι αγωνιούν για το τι συνέβη. Πρέπει να είσαι πριγκίπισσα για να θεωρείσαι ισότιμη; Η απάντηση επί σκηνής! Η παράσταση έλαβε το 3ο βραβείο στην 81η ΔΕΘ, τιμητική διάκριση από την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και έπαινο συμμετοχής στο Ιn Progress Feedback Festival.

14:00-14:45 «ΒατΡαπουνζέλ» (FrogRapunzel), αγγλική παράσταση για παιδιά 8 ετών και άνω από την Θέατρο ΡΕΤΡΟ

14:45-15:00 Εικαστικό εργαστήρι από τους εκπαιδευτικούς της Σχολής Κανάση

 

Λίγα λόγια για την «ΒατΡαπουνζέλ»

Το έργο βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ «Βασιλιάς Βάτραχος» & «Ραπουνζέλ». Δύο αδελφές, μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα, με αφορμή γνωστά παραμύθια και με ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την αποθήκη του σπιτιού τους, ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να παίζουν! Αυτό που δεν φαντάζονται είναι πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη, αφού όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα. Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και μέχρι τη Γερμανία.

Στις παραστάσεις της Θεάτρο ΡΕΤΡΟ παίζουν οι ηθοποιοί: Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου και Αγγελική Φράγκου

 

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής

11:00-15:00: Παράλληλη έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Τα 932 πορτρέτα της παράστασης ΒατΡαπουνζέλ»

Μέρος της έκθεσης, που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και δώρισε εκατοντάδες έργα μικρών καλλιτεχνών στον Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, τις Φυλακές Θήβας, το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, την Αγκαλιά και σε πολλά ειδικά σχολεία εντός και εκτός Αττικής, έρχεται στη Σχολή Κανάση.

Η έκθεση παρουσιάζει τα έργα που δημιουργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια παραστάσεων της «ΒατΡαπουνζέλ» από θεατές – ζωγράφους ηλικίας 2,5 έως 14 ετών. Έργα που απεικονίζουν την παράσταση, έργα μονοχρωματικά, αλλά και με πολλά χρώματα, έργα αυθόρμητα, σκεπτόμενα, αφαιρετικά, συναισθηματικά, έργα με αναλυτικές λεπτομέρειες, μα πάνω απ’ όλα έργα από παιδιά… για παιδιά!

Οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο θεατράκι της Σχολής Κανάση (Ταξίλου 97, Άνω Ιλίσια). Εισιτήρια διατίθενται στο κοινό με το συμβολικό αντίτιμο των 5€ για ένα παιδί με έναν συνοδό ή για δύο παιδιά και περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή στο εικαστικό εργαστήρι που ακολουθεί μετά από κάθε παράσταση. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κιβωτός του Κόσμου».

Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, οπότε παρακαλούμε για την έγκαιρη κράτησή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία και προπώληση εισιτηρίων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Σχολής Κανάση στο 210 77 74 835 (καθημερινές 8:00-15:00).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου