«ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ» ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μοίρασε το

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου με τίτλο «Πενθεσίλεια».

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της ατομικής του έκθεσης στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου με θέμα τον ομηρικό ήρωα Έκτορα, ο  Γιάννης Αντωνόπουλος συνεχίζει να εμπνέεται από την Ιλιάδα παρουσιάζοντας αυτή τη φορά μια ενότητα έργων με θέμα την Πενθεσίλεια,  τη βασίλισσα των Αμαζόνων και κόρη του Άρη και της Οτρήρης.

Η Μελίτα Εμμανουήλ, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης  στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε. Μ.    Πολυτεχνείου, γράφει μεταξύ άλλων για το έργο του Γιάννη Αντωνόπουλου: Ο Αντωνόπουλος με συνέπεια και αυστηρότητα ακολουθεί πάντοτε το δύσκολο και μοναχικό δρόμο που χάραξε από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα. Μέσα όμως από την τελευταία του πορεία με αφορμή την ιστορία της  Πενθεσίλειας,  αποδεικνύεται και συγκινητικά νεανικός, αφού μας δείχνει ότι η διαχρονική αξία του ηρωικού έπους μπορεί να είναι αδιασάλευτη, πιο σημαντική όμως είναι η  έρευνα των πλαστικών μέσων και η καθαρή ζωγραφική.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1948. Έχει παρουσιάσει 25 ατομικές εκθέσεις.  Αυτή θα είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση στην αίθουσα τέχνης  εκφραση- γιάννα γραμματοπούλου¨. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με τελευταία τη συμμετοχή του στην ART ATHINA 09.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις  6 Φεβρουαρίου 2010.

εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου: βαλαωρίτου 9α, αθήνα, τηλ. 210-3607598,

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή  11.00 – 2.00, 6.00 – 9.00, Σάββατο: 11.00 – 2.00.

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου