ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ «ΕΠΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΜΟΛΥΒΙΑ»

Μοίρασε το

Το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες», σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη, το οποίο κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» τον Οκτώβριο του 2008, κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2009, εξ ημισείας με το βιβλίο «Η προφητεία του κόκκινου κρασιού» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου (εκδ. Πατάκη).

Το «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες» είναι το όγδοο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη, το οποίο συνθέτουν εφτά ιστορίες θαυμαστές και πολύχρωμες, εφτά ορφανά και γενναία μολύβια που τις καταγράφουν για να περισώσουν πολύτιμες στιγμές και ακριβά μυστικά της ζωής.

Οι ιστορίες εμφανίζονται αυτοτελείς, ωστόσο η μία συνδέεται με την άλλη, είτε με την αφήγηση είτε με τα πρόσωπα και τους ρόλους. Όλες μαζί πλάθουν μια σπονδυλωτή εικονοποιία που εμπεριέχει υποδόριο χιούμορ και ποιητικότητα, για να αναδείξει βαθύτερα νοήματα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Η εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Φωτεινής Στεφανίδη αποτελεί μια παράλληλη διήγηση προσφέροντας ένα εξαιρετικό ταξίδι στη φαντασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου