Ο ‘ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΟΣ’ ΤΟΥ Μ. ΑΡΦΑΡΑ ΣΤΗ FIZZ GALLERY

Μοίρασε το

Μια εναλλακτική πρόταση στη τέχνη ανοίγει αυλαία την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στη  «fizz gallery» στη Βαλαωρίτου. Η γκαλερί εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Μιχάλη Αρφαρά “Κουκλότοπος”, μια σύνθεση από ζωγραφικά/χαρακτικά έργα και τρισδιάστατες φιγούρες στο χώρο, βασισμένη στο ομώνυμο πειραματικό φιλμ του καλλιτέχνη.

Τα έργα είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του φιλμ και έχουν άμεση αισθητική σχέση, ή εμπνεύσθηκαν από αυτό.

Το φιλμ είναι ένα ηχηρό graffiti στο χρόνο, ένας ξέφρενος χείμαρρος εικόνων πλαισιωμένων με τους ηλεκτρονικούς ήχους του Στέφανου Βασιλειάδη˙ είναι μία κραυγή αγωνίας ενός καλλιτέχνη πού ζει καθημερινά την ισοπέδωση των πνευματικών αξιών και την εκμηδένιση της προσωπικότητας του ανθρώπου στις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα. 

Ο Μιχάλης Αρφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στην Κρατική Ανωτάτη Σχολή Εικαστικών Τεχνών Braunschweig, Γερμανία (1975-1980). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή με παράλληλη ειδίκευση στη χαρακτική και το animation film. Από το 1988 έως το 2006 διετέλεσε  Καθηγητής Ειδικών Μαθημάτων στο Ινστιτούτο Εικαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Hildesheim, Γερμανία. Από το 2006 είναι Καθηγητής και διευθυντής του τομέα «Χαρακτική» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του με ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί  και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις διεθνείς μπιενάλε χαρακτικής και φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου.                                                                                                                                        

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου 2010.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη –Παρασκευή 12.00-15.00, 18.00-21.00 Σάββατο: 11.00–14.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου