ΟΙ ABBA ΣΤΟ ROCK AND ROLL HALL OF FAME

Μοίρασε το

Το σουηδικό γκρουπ ΑΒΒΑ που μεσουρανούσε στο μουσικό στερέωμα την δεκαετία του ’70  θα συμπεριληφθεί στο Hall of Fame του Rock and Roll, μαζί με το ροκ συγκρότημα Genesis, τον πρωτοπόρο της ρέγκε Τζίμι Κλιφ, το αγγλικό ροκ συγκρότημα The Hollies και το πανκ συγκρότημα The Stooges.

Η ένταξη των ΑΒΒΑ ξάφνιασε πολλούς, οι οποίοι πιστεύουν πως οι μελωδίες των τραγουδιών τους δεν συνάδουν με το γενικότερο ροκ κλίμα αυτού του θεσμού. Το ίδιο συγκρότημα είχε προταθεί, μαζί με τους Stooges, και πέρυσι, όμως δεν είχε εγκριθεί.

«Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι εμείς ήμασταν ένα ποπ και όχι ροκ συγκρότημα. Όντας ξένοι από τον Βόρειο Πόλο, αυτό μας χαροποιεί», τόνισε ο συνιδρυτής των ΑΒΒΑ Μπένι Άντερσον.

Μολονότι οι εισαχθέντες στο Hall of Fame είθισται να ερμηνεύουν κομμάτια τους στην αντίστοιχη τελετή, ο Άντερσον τόνισε πως είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει μια επανένωση των ΑΒΒΑ μόνο και μόνο για την περίσταση αυτή. «Άλλωστε και για τους ανθρώπους που συμπαθούν τους ΑΒΒΑ για όσα έπραξαν, πιστεύω πως τους κάνουμε χάρη που δεν θα δώσουμε παράσταση», τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο κημπορντίστας των Genesis Τόνι Μπανκς δήλωσε πως το συγκρότημα προσπαθεί να πείσει τον προ πολλού αποχωρήσαντα ιστορικό τραγουδιστή και συνθέτη του Πίτερ Γκάμπριελ να συμμετάσχει στην παράσταση. «Ο Πίτερ είναι κάπως εφεκτικός, όμως μάλλον θα μιλήσω μαζί του σύντομα για να δω εάν έχει κάποιο σχέδιο, ή τι θέλει να κάνει», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «δεν έχω τόσο πολύ όρεξη να παίξω. Μου αρκεί να πίνω».

Για να ενταχθεί κάποιος μουσικός, ή συγκρότημα, στο Hall of Fame είναι απαραίτητος όρος να έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ 25 χρόνια πριν προταθεί. Η 25η επέτειος για τις ετήσιες εντάξεις έχει προγραμματισθεί για τις 15 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου