ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…ΚΙΝΕΖΙΚΑ!

Μοίρασε το

Σε μια εποχή που δυστυχώς το ποσοστό ανεργίας ολοένα αυξάνεται, γνωρίζοντας μια τόσο δύσκολη ξένη γλώσσα σε καθιστά περιζήτητο επαγγελματία. Είτε ως μεταφραστής-διερμηνέας, είτε ως καθηγητής είτε ως απασχολούμενος στον τουριστικό τομέα.
Επίσης κάθε επιχειρηματίας που θέλει να συνεργαστεί με Κινέζους, γνωρίζοντας όχι μόνο τη γλώσσα τους αλλά και τις επαγγελματικές τους συνήθειες , μπορεί να καταφέρει ευκολότερα να κλείσει επικερδείς συμφωνίες.
Ξεκίνησα να μαθαίνω κινέζικα ως δευτεροετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών ως επιλέον προσόν. Πρόκειται για μια δύσκολη γλώσσα, τελείως διαφορετική από τα αγγλικά ή τα γαλλικά που μαθαίνουμε.

1) Δεν έχει αλφάβητο.

2) Κάθε λέξη έχει τη δική της προφορά, την οποία αν δεν γνωρίζεις δε θα τη διαβάσεις ποτέ.

3) Έχει ιδεογραμματική μορφή. Τα ιδεογράμματα εμπεριέχουν μια ιστορία ή μια περιγραφή ή ακόμα και την κοινωνική αντίληψη.
Έχοντας απαριθμίσει τις παραπάνω δυσκολίες είναι να αναρωτιέσαι γιατί να μάθεις κινέζικα. Κι όμως αν σκεφτείς την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας, μπορείς εύκολα να καταλάβεις το γιατί.

[quote text_size=”small”]

Όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούνται που απαιτούν τη γνώση κινέζικων.

[/quote]
Το κέρδος δεν είναι μόνο επαγγελματικό. Παράλληλα με τη γλώσσα, μαθαίνεις για έναν από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Μαθαίνεις για την κουλτούρα τους που τόσο διαφέρει από τη δική μας και παράλληλα τόσο μας γοητεύει.
Πριν απορρίψεις το ενδεχόμενο να μάθεις κινέζικα επειδή είναι δύσκολα, σκέψου πόσο χρήσιμο θα σου φανεί να μιλάς τη γλώσσα του μέλλοντος!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου