ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2010

Μοίρασε το

Το Avatar, που σπάει ρεκόρ εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, στην 67η απονομή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Λος Αντζελες. Ο σκηνοθέτης του, Τζέιμς Κάμερον, είναι ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία (The Blind Side), ενώ ο Τζεφ Μπρίτζες το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το Crazy Heart.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του σε κωμωδία (Sherlock Holmes) και ο Κριστόφ Βαλτζ τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για το Αδωξοι Μπάσταρδη. Με Χρυσή Σφαίρα βραβεύτηκαν οι σεναριογράφοι Τζέισον Ράιτμαν και Σέλντον Τέρνερ, δημιουργοί του Up In the Air.

Η περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ με τίτλο Up κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες -η μία για την καλύτερη ταινία animation- και η εισπρακτική επιτυχία The Hangover απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας.

Το μιούζικαλ Glee πήρε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Κωμωδίας ή Μιούζικαλ.

Η γερμανική ταινία Η Λευκή Κορδέλα, του Μίκαελ Χάνεκε, που αναφέρεται σε περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν σε ένα μικρό χωριό την παραμονή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Μέριλ Στριπ απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμωδία, για το Τζούλι και Τζούλια, ενώ τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία πήρε η Μο’Νίκ (Precious).

Επίσης, η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής πήγε στον Μάικλ Τζακίνο (Up) και η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού στους Τι Μπον Μπερνέτ και Ράιαν Μπίνγκαμ για το The Weary Kind από την ταινία Crazy Heart.

Το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ απονεμήθηκε στον Μάρτιν Σκορσέζε για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του κινηματογράφου.

Τα τηλεοπτικά βραβεία

Η σειρά Mad Men, που αναφέρεται στη ζωή ανδρών και γυναικών οι οποίοι εργάζονται σε διαφημιστική εταιρία της Madison Avenue τη δεκαετία του ’60, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Τηλεοπτικής Δραματικής Σειράς.

Σε άλλες κατηγορίες τηλεοπτικών βραβείων, η Τζουλιάνα Μαργκούλις, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά (The Good Wife) και ο Μάικλ Σι Χολ καλύτερος ηθοποιός σε τηλεοπτική δραματική σειρά (Dexter).

Ο Άλεκ Μπόλντγουιν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε τηλεοπτική κωμική σειρά (30 Rock) και η Τόνι Κολέτ στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία (United States of Tara).

Καλύτερη τηλεταινία ή μίνι -σειρά αναδείχθηκε η παραγωγή Grey Gardens. Καλύτερος ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά ο Κέβιν Μπέικον (Taking Chance), καλύτερη ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά η Ντρου Μπάριμορ (Grey Gardens), το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά απέσπασε ο Τζον Λίθγκοου (Dexter) και το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά η Κλόι Σεβίνι (Big Love).

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου