ΤΙΑΝΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Μοίρασε το

Η εποχή Ομπάμα ανέτρεψε πολλούς μύθους. H ένατη πριγκίπισσα στην ιστορία της Walt Disney, διαφέρει πολύ από τις προηγούμενες. Η Τιάνα είναι Αφροαμερικανή.

Η Πριγκίπισσα φοράει ένα εκθαμβωτικό πράσινο φόρεμα, έχει ένα εντυπωσιακό κλασσικό χτένισμα και ένα διαμαντένιο στέμμα. Είναι ερωτευμένη με τον πρίγκιπά της που είναι μεταμορφωμένος σε βάτραχο. Δεν διαφέρει, δηλαδή, σε τίποτα από τις αγαπημένες πριγκίπισσες των παραμυθιών – εκτός από το χρώμα του δέρματος. «Επιτέλους, κάτι που όλα τα μικρά κορίτσια, ειδικά τα μαύρα κορίτσια, μπορούν να αγκαλιάσουν», λέει ο Κόρυ Μόρεϊ, διευθυντής ψυχαγωγίας της εταιρείας στο «CNN».

Η ιστορία της πριγκίπισσας Τιάνα εκτυλίσσεται στη Νέα Ορλεάνη. Όλα ξεκινούν όταν ο πρίγκιπας Ναβίν επισκέπτεται την πόλη και πέφτει θύμα του σατανικού μάγου Δρ. Φασίλιερ, ο οποίος τον μετατρέπει σε βάτραχο. 

Ο πρίγκιπας – βάτραχος θεωρεί ότι η Τιάνα μπορεί να τον σώσει με ένα φιλί. Ωστόσο, τα μάγια είναι ισχυρά και αντί ο Ναβίν να γίνει ξανά πρίγκιπας, μετατρέπεται και η Τιάνα σε βάτραχο. Μαζί, θα προσπαθήσουν να λύσουν τα μάγια και να γίνουν και οι δύο άνθρωποι. 

Τη φωνή της Τιάνα έχει δώσει η βραβευμένη με Tony τραγουδίστρια και ηθοποιός Ανίκα Νόνι Ρόουζ. Στην ταινία έχει συμβάλει και η γνωστή παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρει, δανείζοντας τη φωνή της, στη μητέρα της Τιάνα, Eudora.

Η ταινία με τίτλο «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» έκανε πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες. Η εταιρία παραγωγής δηλώνει ότι εργάστηκε ώστε το αποτέλεσμα να μη θεωρηθεί προσβλητικό προς το κοινό.

Σύντομα, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά από την Disney κούκλες με τη μορφή της πριγκίπισσας Τιάνα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου