ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΑΝΣΚΙ

Μοίρασε το

Το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας διέταξε την απελευθέρωση του Ρόμαν Πολάνσκι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο εξετάζει την πιθανότητα να ασκηθεί έφεση εναντίον αυτής της απόφασης.

«Το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο μας διέταξε να απελευθερώσουμε τον Πολάνσκι», δήλωσε ο Φόλκο Γκάλι, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου «θα αποφασίσουν γρήγορα αν θα διατάξουν την απελευθέρωση του Πολάνσκι ή αν θα καταθέσουν έφεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο (της Λωζάνης, το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας) εναντίον της απόφασης», πρόσθεσε. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας Έβελιν Βίλντμερ-Σλιουμπφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθεί έφεση εναντίον της απόφασης του ομοσπονδιακού ποινικού δικαστηρίου της Ελβετίας να απελευθερωθεί ο Ρόμαν Πολάνσκι με εγγύηση 4,49 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Πιστεύω ότι το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας έχει τους λόγους του. Δε βλέπω το λόγο να ασκήσουμε έφεση κατά αυτής της απόφασης» δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης.

 Ο 76χρονος σκηνοθέτης κρατείται στις φυλακές της Ζυρίχης από τις 26 Σεπτεμβρίου, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του. Το 1978 είχε παραδεχθεί ότι είχε παράνομη σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας χαρακτήρισε «σοφή και ευτυχή» την απόφαση του ομοσπονδιακού ποινικού δικαστηρίου της Ελβετίας να απελευθερώσει με εγγύηση τον σκηνοθέτη.

«Η απόφαση του ομοσπονδιακού ποινικού δικαστηρίου της Ελβετίας να απελευθερώσει με εγγύηση τον Ρόμαν Πολάνσκι φαίνεται να είναι σοφή και ευτυχής», δήλωσε ο Τζακ Λανγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου