ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Μοίρασε το

Τι όμορφη συνήθεια. Απόγευμα Κυριακής η οικογένεια σμίγει και αποδρά από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού αλλά και από τα στενά όρια της καθημερινότητας.

Τι μπορεί όμως να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους; Το σινεμά και μάλιστα το ποιοτικό που πέρα από τέρψη προσφέρει γνώση και έναυσμα για ατελείωτες εποικοδομητικές συζητήσεις με τους λιλιπούτειους σινεφίλ.

Για έβδομη συνεχή χρονιά συνεχίζονται τα «Κυριακάτικα απογεύματα στο Σινέ Φιλίπ». Μεγάλα αριστουργήματα στο «πανί», ταινίες που εξυπηρετούν στόχους και ιδανικά περνούν στο κοινό κοινωνικά ζητήματα, ενημερώνουν αλλά πάνω από όλα ψυχαγωγούν.

Η πρωτοβουλία που «αγαλλίασαν» μικροί αλλά και μεγάλοι σχεδιάστηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Η παραγωγή είναι του Νεανικού Πλάνου.

Για 25 Κυριακές (από 15 Νοεμβρίου 2009 έως 16 Μαΐου 2010) το Cine ΦΙΛΙΠ  γίνεται το αγαπημένο στέκι των πιτσιρικάδων και όχι μόνο.

Στις 4 το απόγευμα και με εισιτήριο μόλις 2,50 ευρώ για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, προβάλλεται μια μοναδική ταινία  και παράλληλες δραστηριότητες όπως  εργαστήρια, σεμινάρια, μουσική, συζητήσεις.

AΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ 

Σήμερα 22 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία του Ροβήρου Μανθούλη «Γιάννης Ρίτσος: Οι ρίζες». Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Ελλάδας (ΕΡΤ-2), της Γαλλίας (TF-1), της Ελβετίας (SSR) και του Βελγίου (RTBF) το 1985.

Η ταινία είναι ένα πορτρέτο της Ελλάδας από το 1936 έως το 1974, χαραγμένο από τη ζωή και την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, με τη συμμετοχή του ποιητή και του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάγνωση ποιημάτων από τον Γιάννη Ρίτσο, γυρίσματα στη Μονεμβασιά και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Cine ΦΙΛΙΠ: Θάσου 11, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210/86.12.476

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου