ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Μοίρασε το

Τα συγχαρητήρια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και από το βήμα της Βουλής.

«Είμαστε όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι για την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος, όχι μόνον γιατί προκρίθηκε στο Μουντιάλ, αλλά γιατί αυτοί οι παίκτες απέδειξαν αυτό που πιστεύουμε: πως όταν παίζουμε με ψυχή, αίσθημα ομάδας, αλλά και με ξεκάθαρους στόχους, πετυχαίνουμε τα πάντα» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος – ενώ και ο Γ. Ιωαννίδης, συμφώνησε πως «αξίζουν συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά, που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και ύψωσαν ψηλά την σημαία της Ελλάδας».

Ο κ. Ιωαννίδης, από το βήμα της Βουλής έψεξε την κυβέρνηση για το ότι, «σαράντα ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η γ.γ. Αθλητισμού εξακολουθεί να είναι ακέφαλη, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά, την παραγωγή έργου σε καθημερινή βάση, όσο και την διεκπεραίωση αποφάσεων που υπεγράφησαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, σχετικά με επιχορηγήσεις υπέρ ομοσπονδιών, σταδίων, ποδοσφαιρικών ενώσεων κ.ά.».

«Στην Γραμματεία, χίλια άτομα περίπου κάθονται και δεν κάνουν το παραμικρό. Δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία. Εννιακόσιοι συμβασιούχοι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής, που είχε εγκριθεί να προσληφθούν για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, δεν έχουν ακόμα προσληφθεί. Σας υπενθυμίζω πως όταν ήμουν υφυπουργός Αθλητισμού, είχα δεχθεί συνεχώς ερωτήσεις από το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, για το ότι πάνω απ’ όλα είναι ο μαζικός αθλητισμός. Και οι Γερμανοί που ανέπτυξαν πάρα πολύ τον μαζικό αθλητισμό, έχουν μειώσει τα έξοδα τα οποία είχαν στο υπουργείο Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης.

«Παραλάβαμε μια κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού, με πάρα πολλές καθυστερήσεις» απάντησε ο κος Γερουλάνος. «Για τους Μεσογειακούς Αγώνες στο Βόλο το 2013, θα έπρεπε να δοθούν 3,5 εκ. ευρώ και εμείς βρήκαμε 180.000. Ούτε μελέτες ούτε προκηρύξεις. Θέλετε να μιλήσουμε για τα Special Olympics, για τα Deaf Olympics; Για το ΟΑΚΑ το οποίο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό επειδή χρωστούσε 3,5 εκ. ευρώ το βράδυ πριν από διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου; Να μιλήσουμε για την τηλεοπτική κάλυψη του μπάσκετ, για το διασυρμό μας στα αγγλικά δικαστήρια, για το πόσο καθυστέρησαν οι υποτροφίες και οι βραβεύσεις σε πρωταθλητές; Σε 45 ημέρες, έχουμε δρομολογήσει περισσότερα θέματα σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, από αυτά που ξέρετε».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μόνη συνέχεια του κράτους που πραγματικά ενδιαφέρει την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι οι προσλήψεις 900 γυμναστών με συνέντευξη που θα εξασφάλιζε τις θέσεις σε «γαλάζια» παιδιά» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.
   

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου