ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΕΝΚΕ

Μοίρασε το

Σε σιδηροδρομική διάβαση στο Νόισταντ του Ρούμπερνβερτ της Γερμανίας έχασε τη ζωή του ο 32χρονος διεθνής τερματοφύλακας του Ανόβερο 96, Ρόμπερτ Ένκε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Ανόβερου, Στέφαν Βίτκε εξήγησε πως οι πρώτες ενδείξεις συντείνουν στο συμπέρασμα πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Πριν τρία χρόνια, το 2006, ο Ένκε δέχτηκε σκληρό χτύπημα από τη μοίρα, όταν μαζί με τη σύζυγό του, Τερέσα, θρήνησαν τον θάνατο της δίχρονης κόρης τους, Λάρα, λόγω προβλήματος στην καρδιά. Με τη σύζυγό του υιοθέτησαν τον περασμένο Μάιο ένα κοριτσάκι που σήμερα είναι 8 μηνών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιοακίμ Λεβ και ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ ενημέρωσαν στη Βόνη τους ποδοσφαιριστές των «πάντσερ» για τον θάνατο του συμπαίκτη τους. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, δεν έχουμε λόγια,» σχολίασε συγκλονισμένος ο Μπίρχοφ.

Ο Ενκε είχε αρρωστήσει τον προηγούμενο μήνα από ιό στο στομάχι, έχασε τους τρεις τελευταίους αγώνες της Γερμανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, αλλά επέστρεψε κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του μετά από δύο μήνες και μάλιστα την περασμένη Κυριακή (8/11) αγωνίστηκε βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση του Ανόβερο με το Αμβούργο (2-2), για την 12η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Είχε οχτώ συμμετοχές με την εθνική Γερμανίας και ετοιμαζόταν να εκπροσωπήσει την πατρίδα του στο Μουντιάλ του 2010 στην Νότια Αφρική. Αν και δεν κλήθηκε στα δύο φιλικά με την Χιλή και την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Λεβ είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Ένκε παρέμενε βασικός υποψήφιος για την ενδεκάδα.

Εκτός από την φανέλα του Αννόβερου, ο Ρόμπερτ Ένκε αγωνίστηκε στις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπενφίκα, ενώ είχε σύντομο πέρασμα και από την Μπαρτσελόνα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου