Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΕ

Μοίρασε το

Νέο φίλτρο στη μαρμίτα, καινούριες περιπέτειες στο γραφικό χωριό. Τι και αν ο Αστερίξ, το δημιούργημα των Ουντερζό και Κοσσινί, σβήνει τα 50 κεράκια του στις 29 Οκτωβρίου, εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος μικρών αλλά και μεγάλων.

Ο αεικίνητος Γαλάτης και ο λαίμαργος φίλος του θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με μια σειρά εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, θα διαρκέσουν έως τις 5 Νοεμβρίου.
Στο μπιστρό του Ινστιτούτου οι φίλοι του Αστερίξ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εικαστική διαδρομή του πολυαγαπημένου ήρωα στην Ελλάδα. Εξώφυλλα, βινιέτες και ήρωες που συμπρωταγωνίστησαν με τον μικρόσωμο Γαλάτη, βιβλία με τον ήρωα και τη σχέση του με τη χώρα μας, αλλά και άλλες εκπλήξεις περιμένουν το κοινό.
Επιπλέον, ο Ουντερζό ετοίμασε για τα 50 χρόνια από τη γέννηση του Αστερίξ και της παρέας του, του Οβελίξ του Πανοραμίξ και των άλλων κατοίκων του γαλατικού χωριού, ένα εορταστικό τεύχος – λεύκωμα.
Στη χθεσινή εκδήλωση έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Αστερίξ ως παγκόσμιο φαινόμενο, για τη σχέση του με την Ελλάδα και την επιρροή του στο ελληνικό κόμικς, με κεντρικό ομιλητή έναν άλλο μεγάλο του γαλλικού κόμικς, τον Ασντέ, σχεδιαστή, ενός άλλου δημοφιλούς κόμικς, του «Λούκι Λουκ». Ο Ασντέ διαδέχθηκε τον Μορίς, τον πατέρα του «μοναχικού κάου μπόι», μετά τον θάνατο του το 2001.
Ο Ασντέ θα περιμένει το κοινό σε δύο ακόμη ραντεβού: Το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) και μισή ώρα αργότερα στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» (Πανεπιστημίου 37 και Κοραή).
Ο Αστερίξ «γεννήθηκε» στις 29 Οκτωβρίου 1959, και η πρώτη μικρή ιστορία του δημοσιεύτηκε (στα γαλλικά) στο γαλλικό περιοδικό «Pilote». Το πρώτο άλμπουμ με τίτλο «Αστερίξ ο Γαλάτης» κυκλοφόρησε το 1961 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα 34 άλμπουμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου