ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μοίρασε το

«Ντεπούντο» για το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο το Kindle, την ασύρματη συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων και εφημερίδων από σήμερα και στην Ελλάδα. Η υπεσύγχρονη αυτή συσκευή διατίθεται και για την Ελληνική αγορά από το μεγαλύτερο on line βιβλιοπωλείο στον κόσμο, το αμερικανικό Αmazon.

Η εταιρεία Αmazon διαθέτει από σήμερα Δευτέρα  τη συσκευή αυτή σε μια εκατοστή χώρες, από τις οποίες οι (αγγλόφωνοι) λάτρεις της τεχνολογίας και των βιβλίων μπορούν να την παραγγέλνουν στον ιστότοπο Αmazon. com. Κοστίζει 279 δολάρια (187 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής και τους φόρους). Είναι πολύ λεπτή και εφοδιασμένη με μια ασπρόμαυρη οθόνη 15 εκατοστών.

Προσφέρει πρόσβαση σε σχεδόν 350.000 βιβλία, καθώς και στο περιεχόμενο εφημερίδων όπως οι γαλλικές «Le Μonde» και «Les Εchos» που έκαναν σχετικές συμφωνίες με την Αmazon. Δεν είναι το μοναδικό ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) που κυκλοφορεί στη διεθνή αγορά (υπάρχει, για παράδειγμα, και το Reader της Sony, που κατέχει το 35% της αγοράς των ΗΠΑ, έναντι 60% για το Κindle), όμως θεωρείται μία από τις πιο εξελιγμένες τέτοιες συσκευές.

Ένα πλεονέκτημα του Κindle σε σχέση με τον ανταγωνισμό (εκτός του Reader της Sony, στη διεθνή αγορά κυκλοφορούν ακόμη τα e-book iRex, Ιnteread, Foxit, Βooken, Ηanwang) είναι ότι προσφέρει δωρεάν και χωρίς συνδρομή ασύρματη πρόσβαση στο ψηφιακό βιβλιοπωλείο του Αmazon μέσω των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας. Πάντως όλα τα βιβλία που είναι διαθέσιμα για το Κindle είναι στα αγγλικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου