ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μοίρασε το

Μυθιστορήματα ερωτικά, ιστορικά, αστυνομικά, καθώς και συλλογές από νουβέλες και διηγήματα, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπίο για τους φίλους του καλού βιβλίου. Μερικά από τα πλέον δυνατά ονόματα της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας, μπαίνουν δυναμικά στην φθινοπωρινή αγορά, μέσω των Εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, που φέρνουν στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ιδιαίτερα αγαπητές υπογραφές. 

Ανάμεσα στους συγγραφείς των οποίων τα βιβλία τους ξεχωρίζουν στη νέα λίστα, των Εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, δεσπόζει η Ρέα Γαλανάκη που επιστρέφει με το μυθιστόρημα «Ιούδας και Οιδίπους» (προσωρινός τίτλος), μέσα από το οποίο καταγράφει την συγκλονιστική περιπέτεια μιας νεαρής δασκάλας στην ορεινή Κρήτη που αναμετριέται με τον έρωτα, με το άγνωστο, με τις άτεγκτες κοινωνικές δομές, καθώς και με τον μύθο του Ιούδα και του Οιδίποδα που στοιχειώνει το παρελθόν και το παρόν τόσο της ίδιας όσο και του κόσμου που την περιβάλλει. Το βιβλίο έχει όλα τα συστατικά που έχουμε αγαπήσει στη Γαλανάκη: συναίσθημα, πάθος, ανθρωπιά. Και θα μας κρατήσει συντροφιά και τον φετινό χειμώνα.

Με νέα βιβλία επανέρχονται και τρεις από τους πιο συνεπείς εκπροσώπους της γενιάς του ’90: ο Στέφανος Δάνδολος, ο Αλέξης Σταμάτης και ο Αλέξανδρος Ασωνίτης. Το καινούργιο μυθιστόρημα του Δάνδολου έχει τίτλο «Ο τελευταίος κύκνος» και στο μικροσκόπιό του τίθεται –όπως και στο προηγούμενό του, «Το αγόρι στην αποβάθρα» – το σκότος της εφηβείας, μέσα από μια τραγική ερωτική ιστορία σε κάποιο γυμνάσιο της Αθήνας στα χρόνια του ογδόντα.

Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκουμε δύο κολλητές φίλες που για χάρη ενός αγοριού θα προβούν σε πράξεις οι οποίες θα στοιχειώσουν για πάντα τους συμμαθητές τους. Κι όλα αυτά μέσα από τραγούδια και ταινίες που σημάδεψαν τα θρυλικά eighties. Ο Αλέξης Σταμάτης, έναν μόλις χρόνο έπειτα από την πολυσυζητημένη «Βίλα Κομπρέ», θα βρεθεί στις προθήκες με το «Σκότωσε ό,τι αγαπάς», ένα υπαρξιακό νουάρ μυθιστόρημα, που έχει ως πρωταγωνιστή έναν σκηνοθέτη του σινεμά ο οποίος θα βρεθεί σε μια εγκαταλελειμμένη έπαυλη και θα συναντήσει το γυναικείο βλέμμα που μια ζωή τον στοιχειώνει. Και ο Αλέξανδρος Ασωνίτης (συγγραφέας της περίφημης «Συνείδησης της αιωνιότητας»), υπογράφει «Το μνημειώδες σχέδιο του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ»: στην ομώνυμη, πρώτη νουβέλα του βιβλίου, κεντρικός ήρωας είναι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που βασανίζεται από έναν εφιάλτη στον οποίο η Ιστορία αποφασίζει να τον εκδικηθεί, ενώ στη δεύτερη, η οποία είναι γραμμένη μέσα από μια ιδιαίτερη διάλεκτο, ένας νεαρός ψαράς από το Κουφονήσι αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον τοπικό θρύλο και την ιστορία ενός ναυαγού, κυνηγώντας το ακατόρθωτο και προβαίνοντας σε ένα ασύλληπτο εγχείρημα.

Τη πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη (αν και υπάρχουν φήμες ότι θα έχουμε και καινούργιο Μάτεσι, αλλά ας περιμένουμε γι’ αυτό) συμπληρώνουν ο Παντελής Καλιότσος με το «Ποιους θα δαγκώσω άμα λυσσάξω», ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με θέμα τον έρωτα και την συγγραφή, ο δημοσιογράφος Παύλος Κάγιος με το «Και με κλειστά μάτια θα βλέπω», ένα φιλόδοξο πολυπρόσωπο έργο που εκτείνεται από τον Μεσοπόλεμο έως τη σύγχρονη Ελλάδα, και η Τιτίνα Δανέλλη με «Τα τέσσερα μπαστούνια», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αθήνα, το Δεκέμβρη του 2008, ενώ η πόλη βρίσκεται υπό ανάφλεξη και ενώ οι ήρωές του κινούνται στο χώρο της ίντριγκας, της αστυνομικής ιεραρχίας και των μυστικών υπηρεσιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου