Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Μοίρασε το

“Ανεμογενή Τοπία” ονομάζει τη νέα του έκθεση ο Γιώργος Φερέτος που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην αίθουσα τέχνης “έκφραση-γιαννα γραμματοπούλου”. Νυχτερινές σκηνές, σκοτεινά δωμάτια, λάμψεις, αποτυπώνονται με κάρβουνο ή με λάδι σε καμβά και σε χαρτί.

Ο Φερέτος σχολιάζει για το έργο του: «Με τις εικόνες μου επιχειρώ μια ψυχολογική υπαρξιακή αναζήτηση του Τοπίου πέρα από το στενό τοπικό και χρονικό προσδιορισμό αυτού».

Ο Β. Δημητρέας, Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αναφέρει για το έργο του Γ. Φερέτου: «Όταν πρωτοβλέπει κάποιος τη ζωγραφική του Γ. Φερέτου πριν προλάβει να επιχειρήσει μια αναλυτική «ανάγνωση» διακρίνει τη χαρακτηριστική απλότητα της ζωγραφικής του.

Αυτή η απλότητα, μπορούμε να πούμε, είναι κυρίως θεματική, αλλά στηρίζεται σε μια ενδιαφέρουσα χωροπλαστική οικονομία και μια ζωγραφική ποιότητα που ενισχύουν την πολυσημία του έργου.

Η ζωγραφική αυτή δεν επιτρέπει την εύκολη προσφυγή σε λεκτικά ισοδύναμα, αλλά διευκολύνει την πολλαπλότητα των «αναγνώσεων», κρατώντας ένα ιδιότυπο νοηματικό άξονα και μια αξιοσημείωτη εκφραστική ευστοχία.»

Ο Γιώργος Φερέτος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1973. Σπούδασε Ζωγραφική στην  Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Α. Χριστάκη και Γλυπτική με καθηγητή τον Ν. Τρανό. Το 2005 αποφοίτησε με άριστα. Από το 2004 έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και την κατασκευή σκηνικών σε παραστάσεις ενώ έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, κ.α. καθώς και το φεστιβάλ Αθηνών και την Αθήνα 2004. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η γκαλερί “Εκφραση” βρίσκεται στη Βαλαωρίτου 9Α στην Αθήνα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου