ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μοίρασε το

Η αίθουσα τέχνης «εκφραση –γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, την  ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Στούκα.

Σε μια παράλληλη αναζήτηση πνευματικών αξιών και χαρακτηριστικών της εποχής μας, αποτυπώνει ο Σπύρος Στούκας την περιπέτεια της ζωής. Άνθρωποι με διαφορετικά γνωρίσματα συνωστίζονται, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται σε χώρους τόσο οικείους αλλά και συγχρόνως απροσδιόριστους, μεταφυσικούς και οραματικούς, υποδηλώνοντας έτσι την αξία της ανθρώπινης ζωής έξω από την ύλη.

Στα έργα του Στούκα, η ζωγραφική πράξη βρίσκει τον αληθινό της προορισμό˙ να μετουσιώσει την ύλη σε γυμνά και ανεπιτήδευτα πεδία έκφρασης συναισθημάτων. Ο καλλιτέχνης άλλοτε αναμιγνύεται με το πλήθος και άλλοτε παρατηρεί από πάνω τις εξελίξεις σε μια διαρκή προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού.

Η λιτότητα που παρατηρούμε στα έργα του Στούκα και η οικονομία των συνθετικών στοιχείων παραπέμπουν σε μια κοινή εσωτερική διαδρομή όπου θεατές και καλλιτέχνης μεταβαίνουν σε κομβικά σημεία συνάντησης.

Ο  Σπύρος Στούκας γεννήθηκε στην Ήπειρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ι. Ψυχοπαίδη (1997-2003) και χαρακτική με δάσκαλο τον Ι. Παπαδάκη και Γ. Μήλιο (2002-2002). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως  στο Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής στη 2η  Biennale  Θεσσαλονίκης και Αθήνας 2009 και το 2002 στην Art Aenaon στο Wiesbaden. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στην εκφραση-γιαννα γραμματοπούλου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου