Π.Α.Ο: ΠΑΜΕ ΓΙ’ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ;

Μοίρασε το

του ΑΛΦΟΝΣΟΥ ΒΙΤΑΛΗ

Τα βλέπαμε όλοι εμείς, που δεν είμαστε ούτε παράγοντες, ούτε προπονητές, ούτε ειδικοί. Και τα βλέπαμε από καιρό. Οι υπεύθυνοι δεν τα έβλεπαν;

Όλοι ξέραμε και ξέρουμε «που πονάει» ο Παναθηναϊκός . Και όμως για μια ακόμα χρονιά , δεν έγινε – για την ώρα τουλάχιστον- μια καλή κίνηση , για να κλείσει επιτέλους «η μαύρη τρύπα» της άμυνας , που αποτελεί τα τελευταία , χρόνια την  «αχίλλειο πτέρνα» του «τριφυλλιού».

Σέρνονταν κυριολεκτικά σε αυτό το εφιαλτικό 3-1 με την «χλωμή» Σπάρτα Πράγας , ο Π.Α.Ο. Και δεν είναι δικαιολογία , ότι η Σπάρτα είναι πιο «έτοιμη αγωνιστικά».
Γιατί τα γκολ τα δέχονταν , μια άμυνα ανύπαρκτη , που εγώ με την παρέα μου ( με τα κιλάκια μας και τα χρονάκια μας) να παίζαμε απέναντι σε τέτοιο «χάρτινο πύργο» κάτι θα βάζαμε .
Τα έβλεπαν πολύ καιρό , οι αρμόδιοι του ΠΑΟ. Τα βλέπαμε όλοι εμείς που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο και είμαστε «βάζελοι».
Τι περίμεναν λοιπόν ;
Να αρπάξουμε την τριάρα μας , από μια «χλωμή» ομάδα και να τσακίσουν τα νεύρα όσων παρακολούθησαν το μάτς ;
Τι περίμεναν λοιπόν , με «μπαλώματα» στην πιο ευαίσθητη γραμμή – που άλλοτε ήταν το ατού της ομάδας- να ξαναπαραταχθεί η ομάδα σε Ευρωπαϊκά γήπεδα;
Τι περίμεναν λοιπόν , να ξαναχρυσώσουμε το χάπι , ότι πέρυσι , με τους συγκεκριμένους αμυντικούς , δεχτήκαμε τα λιγότερα γκολ;
Δεν κατάλαβαν ότι ουσιαστικά , τα κρίσιμα ματς χάθηκαν από δυσλειτουργίες της άμυνας και μετά από το ότι «δεν είχαμε το εύκολο γκολ».
Ξοδεύτηκαν και πάλι εκατομμύρια σε μεταγραφές . Ήλθαν καλοί παίχτες .
Αλλά η «μαύρη τρύπα» πίσω , εξακολουθεί να υπάρχει .
Δεν χρειάστηκε να «φάμε» την τριάρα σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι για το καταλάβουμε . Το βλέπαμε και από τα φιλικά .
Το κέντρο της άμυνας – τουλάχιστον ως τώρα- είναι αλλού για αλλού.
Από την δεξιά πλευρά «μπάζει χοντρά» .
Και δεν είναι δυνατόν , να «μπαλώνεις» συνεχώς όλα αυτά , χρησιμοποιώντας πειραματικά παίχτες που δεν έχουν καμία σχέση , με την θέση του δεξιού μπάκ ή του κεντρικού αμυντικού.
Μπαλώματα ….Μπαλώματα …Μπαλώματα. Δυστυχώς φαίνεται πως για μια ακόμα χρονιά θα την βγάλουμε με «μπαλώματα» στην άμυνα ….

Πήραμε και ένα πολύ γνωστό και θεωρητικά καλό επιθετικό, τον Σισέ . Έχασε ένα πέναλτι . Γίνονται όμως αυτά .
Το θέμα είναι άλλο : ποιος και πως θα του περνάει την μπάλα . Φάνηκε αυτό και στο ματς με την Σπάρτακ. Φαίνονταν και στα φιλικά , ασχέτως αν δεν έπαιζε ο Σισέ σε όλα . Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ο παίκτης που θα «χαϊδέψει» γλυκά την μπάλα να πάει μπροστά και να φτιάξει το γκολ.
Κάτι σέντρες γίνονται , μετά από «γενναίες επελάσεις» και άμα βρει την μπάλα κανένας παίχτης , άντε να γίνει φάση . Καμία επινόηση ή συνδυασμός .
Ο Καραγκούνης , δεν μπορεί να τα κάνει πάντα όλα . Όταν του «βγεί» ένα ματς , έχει και τις ωραίες πάσες του μπροστά , αλλιώς , «ζήτω η σέντρα».
Ήλθε ο Κατσουράνης . Αναμφισβήτητα μεγάλος και ποιοτικός παίκτης .
Αμυντικός χαφ όμως . Δηλαδή έχουμε και μετράμε τέσσερις πολύ αξιόλογους παίκτες και ποιοτικούς για την θέση του αμυντικού χαφ : Κατσουράνης , Ζιλμπέρτο Σίλβα , Σιμάο και Μάτος .
Ο Τεν Κάτε έχει κρατήσει ήδη τις δύο αυτές θέσεις την μια για τον Σιμάο και την άλλη για τον Ζιλμπέρτο , τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας .
Πότε και που θα  πάει ο Κατσουράνης που έχει συν τα άλλα και ωραία πάσα;
Ίσως να τον δούμε σέντερ μπακ –αν δεν γίνει άλλη μεταγραφή – μιας και μπορεί να παίξει στην θέση αυτή ή ακόμα και δεξί μπακ.
Και ο Λέτο ; Υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα από αριστερά , μιας και δεν «έκανε» ο αυστριακός Αντρέας Ίβανσιτς . Αλλά και αυτός έμεινε ρεζέρβα και μπήκε προς ο τέλος του αγώνα…

Προβλέψιμος σε όλες του τις κινήσεις ο Π.Α.Ο , απέναντι στην Σπάρτα . Καμία πρωτοτυπία . Κανένας συνδυασμός που να σε ξεσηκώσει , να σε κάνει να χαρείς την ομάδα .
Χρήμα πολύ έπεσε στις μεταγραφές. Παίχτες με όνομα ήλθαν . Όμως τα προβλήματα παραμένουν και η εμφάνιση στην Πράγα τα έκανε ακόμα πιο «χτυπητά».
Θα λύσουν το πρόβλημα κι’ άλλες μεταγραφές ;
Εξαρτάται : αν θα γίνουν μεταγραφές για να πανηγυρίζουμε ότι έγιναν μεταγραφές ή αν θα γίνει έστω και μια καλή επιλογή τουλάχιστον για να περιοριστεί πίσω «η μαύρη τρύπα».
Και για να μην έχουμε αυταπάτες , με αυτή την αμυντική λειτουργία ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ , θα δέχεται πάλι γκολ , από λάθη, στην παραμικρή πίεση από οποιαδήποτε ομάδα .
Το επαναλαμβάνω και με την παρέα μου να έπαιζε θα βάζαμε κάνα –δύο γκολάκια, ασχέτως αν  «τρώγαμε» κάτι παραπάνω , λόγω κιλών , ηλικίας και απόλυτα ερασιτεχνικής απασχόλησης με το άθλημα.  

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου