ΡΕΓΓΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Μοίρασε το

Ένα από τα σταθερά καλοκαιρινά μας ραντεβού κάθε χρόνο είναι και αυτό με τη ρέγκε μουσική. Ο ρυθμός, ο χορός, η φιλοσοφία της, την καθιστούν απαραίτητη στην καλοκαιρινή μας διάθεση. Έτσι λοιπόν μετά την περσινή επιτυχία του 1st Sunshine Reggae Festival, θα πάρουμε και φέτος μια γεύση της ρέγκε κουλτούρας στις 27 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Μερικά από τα καλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης ρέγκε μουσικής από τη διεθνή σκηνή θα βρεθούν στον ίδιο χώρο στο μεγάλο πάρτι του 2nd Sunshine Reggae Festival.

Οι No More Babylon, o Earl 16, o Ranking Joe, o Kenny Knots και οι Franziska, θα μεταμορφώσουν τη βραδιά σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Οι Γάλλοι No More Babylon, με τους ερωτικούς αγγλικούς στίχους, μετά από 14 χρόνια ωριμότητας και δοκιμασίας στα συναρπαστικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ξεσηκώνουν ακόμα το κοινό τους. Ακούγοντας τις μελωδίες τους καταλαβαίνουμε όσους υποστηρίζουν ότι η ρέγκε μουσική δεν είναι υπόθεση μόνο της Τζαμάικα.

Ο Earl16, που πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα, συνεργάστηκε με πολλά αντιπροσωπευτικά ονόματα της ρέγκε σκηνής, θα έρθει στην Αθήνα έχοντας στις μουσικές αποσκευές του τα δυναμικότερα τραγούδια του.

Ο Ranking Joe είναι από τους πρωτοπόρους dj τραγουδιστές των ‘70es, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του τόσο στην Αγγλία όσο και στις άλλες μουσικές μητροπόλεις. Με τα live του κρατάει ζωντανή την ρέγκε κουλτούρα και τη φιλοσοφία της.
Οι Franziska από το Μιλάνο, με τραγουδιστή τον Roddy Labonte από τις Σεϋχέλλες, που πέρσι με το «The Herb» κέρδισαν το διαγωνισμό GMMA για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, έχουν ένα σύγχρονο διεθνή χαρακτήρα που είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της ρέγκε του μέλλοντος.

Ο Kenny Knots, ένας από τοςυ δημοφιλής τραγουδιστές του Λονδίνου, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, με συνεργασίες με όλη σχεδόν την αγγλική και την ευρωπαϊκή ρέγκε σκηνή, παραμένει μία από τις σταθερές αξίες του χώρου και ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της ρέγκε κουλτούρας.

Το 2nd Sunshine Reggae Festival είναι αφιερωμένο στα Παιδικά Χωριά SOS, που αποτελούν έναν ενεργό πυρήνα της Ελληνικής κοινωνίας που στοχεύει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων των παιδιών. Τα Παιδικά Χωριά SOS δραστηριοποιούνται σε πανελλαδική βάση μέσα από προγράμματα προστασίας και φροντίδας των παιδιών με τη δημιουργία κλειστών και ανοιχτών δομών. Σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να επαναφέρουν τα παιδιά, που δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους φυσικούς τους γονείς, στο φυσικό κοινωνικό κύτταρο, την οικογένεια. Πρόκειται για μια συνεχή κοινωνική διαδικασία όπου η καθημερινή εφαρμογή της αποτελεί μια διαφορετική μορφή κοινωνικής περίθαλψης, αλλά και μια συνεισφορά στη διαμόρφωση μιας ειρηνικής και ανθρώπινης κοινωνίας. Τα Παιδικά Χωριά SOS, που ιδρύθηκαν το 1975, προσφέρουν τις μακρόχρονες υπηρεσίες τους σε κάθε παιδί ξεχωριστά από τη νηπιακή ηλικία μέχρι εκείνο να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του κοινωνικά και επαγγελματικά, στηρίζοντας το έτσι στο πιο βασικό στάδιο της ζωής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου