Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΙΚΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μοίρασε το

Μια πόλη δεκάδες μουσικά ακούσματα. Το τριήμερο 21 με 23 Ιουνίου, η Αθήνα πλημμυρίζει μουσικές. Από το Ίλιον μέχρι την πλατεία Κοτζιά ένα πλήθος καλλιτεχνών δίνουν τη δική τους ζωντανή παράσταση για να προσελκύσουν το πλήθος.
Η Γιορτή της Μουσικής ενηλικιώνεται σιγά σιγά. Δέκα χρόνια μετρά από τότε που ταξίδεψε από τους δρόμους της Γαλλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να φτάσει βρει στέγη στην Τεχνόπολη, στου Ψυρρή, στην Κλαυθμώνος και από φέτος και στο Σχινιά. Οι «υπηρέτες» του πολιτιστικού happening είναι έτοιμοι να… σερβίρουν jazz και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς, ελληνόφωνες ροκιές, meet market με χειροτεχνίτες και καλλιτέχνες, προβολές (βλέπε «Woodstock»), ό,τι τραβάει η όρεξη των μυημένων κι ό,τι μπορεί να ερεθίσει τις νωχελικές αισθήσεις των μουσικών αδιάφορων.

Στο www.europeanmusicday.gr μπορεί να ανακαλύψει κανείς ότι τον ενδιαφέρει. Επειδή όμως η παράδοση το χει να προτείνονται νέοι «υπηρέτες» με ταλέντο και ψαγμένο ήχο, φέτος o Shantel στήνει το δικό του βαλκανικό πανηγύρι στο dancefloor της Τεχνόπολης (22/6), με την ξεσηκωτική Bukovina Orkestar να συνοδεύει σε reggae, rock ‘n’ roll, techno και βουλγάρικους παραδοσιακούς ρυθμούς. Η γαλλική τετράδα Birdy Nam Nam είναι ο άλλος μεγάλος guest του τριημέρου, ενώ το τρίο Fuse Factory, με τη Γαλλίδα Sam, τον Αμερικανό Spir και τον Ελβετό Mio*star (με την αυτοσχέδια radio guitar του), προτείνει το δικό του μιξ από indie electro-pop ήχους, εντυπωσιακά visuals και γυναικεία φωνητικά (αμφότερα 23/6, Πλ. Κοτζιά). Το ξένο καστ συμπληρώνουν η Δανέζα folk/rock τραγουδοποιός Lise Dres (αυτή η κοπέλα μας αρέσει…), το ambient πολωνικό τρίο Loco Star (φημίζονται για τα ατμοσφαιρικά live τους) και οι Γάλλοι Skip the Use, το σαρωτικό electro-punk-ska όχημα του περίφημου… Matt Bastard (όλα 22/6, Πλ. Κοτζιά). Ο αλγερινής καταγωγής σούπερ ράπερ, breakdancer και συνεργάτης των Γάλλων χιπ-χοπάδων IAM Freeman (22/6, Πλ. Κλαυθμώνος), οι jazzmen Erdmann 3000 και Aronas προστίθενται επίσης στο παζλ (23/6, Τεχνόπολη).

Επί το ελληνικότερο, highlights η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και των Last Drive, οι οποίοι παρουσιάζουν τα νέα τους άλμπουμ «Στροφή» και «Heavy Liquid» αντίστοιχα (23/6, Πλ. Κλαυθμώνος). Η φετινή γιορτή περιλαμβάνει περί τα 170 σχήματα και σχεδόν ό,τι νέο και καλό κυκλοφορεί στην ελληνική μουσική πιάτσα. Rockers με παρελθόν επίσης, οι Σπυριδούλα ταρακουνούν περίπου ταυτόχρονα το Ίλιον (23/6). Ο DJ Blend aka mishkin παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ «Sudden Death (a field guide to)» με τους MCs BNC, Elephant Phoenix, The Kid και Taki Tsan για παρέα (23/6, Πλ. Κοτζιά). Τέλος, οι jazzy Ειρήσθω εν Παρόδω, οι folky Μητέρα Φάλαινα Τυφλή (22/6, Τεχνόπολη), η Όλγα Κουκλάκη με την electronica συλλογή της (23/6, Πλ. Ασωμάτων) και η ομάδα Black Athena με τα ψαγμένα μαύρα ακούσματά της (22/6, Σύνταγμα) επιβεβαιώνουν ότι απ’ αυτήν τη γιορτή δεν λείπουν οι ιδέες – και σίγουρα όχι οι επιλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου