ΤΟ ΙΝΔΙΚΟ Ζ

Μοίρασε το

Το Dudu Loft διοργανώνει το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 6.30μμ ένα πολιτιστικό ταξίδι στη μακρινή Ινδία με αφορμή την πρώτη πανευρωπαϊκή προβολή της ταινίας Shanghai”, ανεξάρτητης παραγωγής που βασίζεται στο κλασσικόέργο -Ζ- του Βασίλη Βασιλικού.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης κοινών αναφορών που ενώνουν δυο από τους αρχαιότερους ζωντανούς πολιτισμούς, τον ελληνικό και τον ινδικό, στόχος της εκδήλωσης είναι η απαρχή ενός διαπολιτισμικού διαλόγου μέσα από ένα φεστιβάλ χρωμάτων, εικόνων, γεύσεων, χορού και μουσικής. Το θεμελιώδες όμως ερώτημα παραμένει: Μπορεί η σύγχρονη Ελλάδα να εξάγει πολιτισμό;

Την ταινία θα προλογίσουν ο πνευματικός δημιουργός του έργου, Βασίλης Βασιλικός και συντελεστές της κινηματογραφικής παραγωγής,  ενώ μετά την προβολή χορευτές και μουσικοί θα μας οδηγήσουν σε μια γοητευτική ανίχνευση της ινδικής κουλτούρας έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Η ταινία Shanghai (2012)          Δείτε το trailer   εδώ http://goo.gl/5yILD4

Ένας γιατρός – πολιτικός ακτιβιστής παρασύρεται από τρίκυκλο στον προαύλιο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας του. Ένας αδέκαστος και επίμονος εισαγγελέας αναλαμβάνει να ξετυλίξει το νήμα ενός εμφανούς σχεδίου δολοφονίας. Μια ιστορία  πολιτικής διαφθοράς σε μια φανταστική πόλη στην σύγχρονη Ινδία, για την Ελλάδα αποτελεί καταγεγραμμένη ιστορία. Την ιστορία της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το φιλμ “Sanghai” του Dibakar Banerjee  παρουσιάστηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ινδίας το 2012, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Το βιβλίο  -Ζ- του Βασίλη Βασιλικού, που καταγράφει την επίθεση στον βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και οι προσπάθειες του εισαγγελέα Χρήστου Σαρτζετάκη να αποκαλύψει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του θανάτου του, ενέπνευσαν δημιουργούς στην άλλη πλευρά του ημισφαιρίου, ενώνοντας δύο λαούς με τεράστια ιστορία που σπανίως διασταυρώνουν τα βήματα τους.

H ταινία εκτός από την πολύ θετική ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς, απέσπασε και τρία βραβεία:

Filmfare Award for Best Costume Design (2013) – Manoshi Nath & Rushi Sharma

IRDS Film Awards for Social concern, 2012: Best direction – Dibakar Banerjee[15]

Stardust Award for Best Supporting Actor (2013) – Prosenjit Chatterjee

 

Κριτικές 

REDDIFFF MOVIE

Shanghai, a frighteningly fine film

“Banerjee’s genius has always been most visible in his meticulous detailing, and this latest film is expectedly crammed with beautiful nuance.”

 

Info

Είσοδος ελεύθερη- Με σειρά προτεραιότητας

Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 6.30μ.μ

DUDU LOFT-Music studio & Events

Κολωνού 12-14, 4ος όροφος, Μεταξουργείο

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

6.30 μ.μ. Ώρα προσέλευσης : Welcome drink, ελληνική και ινδική μουσική, οι συντελεστές προλογίζουν την ταινία.

8.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.Προβολή ταινίας

10.00μ.μ. Ένα μαγικό ταξίδι στην Ινδία: Χοροί Bollywood, μουσική & ινδικό finger food

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου