Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΒΙΑ

Μοίρασε το

Μπήκα στην Βουλή, με μεγάλη διάθεση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Αθλητισμό από άλλο πόστο. Να σταθώ δίπλα στα αιτήματα των αθλητών και των σωματείων και να βοηθήσω να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του Ελληνικού Αθλητισμού. Με μεγάλη δυσφορία είδα σε αυτό το διάστημα να περικόπτονται οι επιχορηγήσεις προς τις Ομοσπονδίες και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Την στιγμή που το μόνο που μας κάνει περήφανους σαν χώρα, είναι οι διεθνείς επιτυχίες των Αθλητών μας, η Ελληνική Πολιτεία έκανε ότι ήταν δυνατόν για να τους δυσκολέψει την ζωή. Υπήρξαν Εθνικές ομάδες που δεν είχαν φόρμες για να αγωνισθούν και κολυμβητήρια προπόνησης χωρίς πετρέλαιο. Ασκησα αφόρητες πιέσεις για να βελτιώσω αυτήν την κατάσταση όπου μπορούσα. Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν χρήματα ήταν πολύ εύκολη και πρόχειρη. Μία σωστή Πολιτεία επενδύει στο καλύτερο που έχει να εξάγει και αυτό είναι ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός.

Την ίδια πρόχειρη αντιμετώπιση, είδα και στα μεγάλα θέματα που χειρίστηκε το Αθλητικό Νομοσχέδιο. Η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται με αλλοπρόσαλλα μέτρα, όπως η απαγόρευση μετακίνησης ιδιωτών με τα Ι.Χ. τους. Ευτυχώς τα περισσότερα ασύνδετα μέτρα που είχε φέρει η Κυβέρνηση αποσύρθηκαν, όπως αποσύρθηκε και η περίεργη εμμονή της Κυβέρνησης να “παίζει με την φωτιά” κυνηγώντας το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο.

Αυτό θα μπορούσε να μας στοιχίσει μέχρι και αποκλεισμό από την FIFA, την στιγμή που η Εθνική μας πάει στο Euro το καλοκαίρι. Το πρώτο βήμα για να απομονώσουμε την βία, είναι να φωνάξει η Πολιτεία όλους τους ενδιαφερόμενους και να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι. Ομάδες, διοργανωτές, αστυνομία. Μα προπαντός να φωνάξει και τους ίδιους τους συνδέσμους! Εγώ μίλησα με την Ομοσπονδία τους, που εκπροσωπεί φιλάθλους από όλες τις ομάδες. Και σας πληροφορώ πως έχουν πολλές σωστές προτάσεις να προτείνουν.

Όταν ζήτησα όμως στην Επιτροπή της Βουλής να παραβρεθούν οι σύνδεσμοι για να μας πουν την γνώμη τους, όλα τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν.. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.. Να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης όλοι μαζί και να δεσμευθούμε ότι θα τον τηρήσουμε. Αν δεν κάνουμε πρώτα αυτό, θα κυνηγάμε μια ζωή κάποια παιδιά στις κερκίδες, που δεν βρήκαν άλλο τρόπο να εκτονωθούν. Εάν η κοινωνία που ζούμε έχει ξεφύγει, οφείλει η Πολιτεία να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά στα σχολεία με ένα σύνθημα: « Ναι..!   Ο σωστός Αθλητισμός είναι πάθος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την βία..»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου