Ο ΒΕΛΙΟΣ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ

Μοίρασε το

Ο Αλέξανδρος Βέλιος αναμετράται με τον θάνατο και τον υπερβαίνει. Στην προσωπική του αναμέτρηση με τον καρκίνο αντιπαραθέτει ως όπλο το νέο του βιβλίο  “Εγώ κι ο θάνατος μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία” (εκδόσεις Ροές), επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να σπάσει ένα κοινωνικό ταμπού και να προκαλέσει το δημόσιο διάλογο για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τον τρόπο που θα πεθάνει.

Στο βιβλίο του ο διαπρεπής δημοσιογράφος αναρωτιέται με  ποιο δικαίωμα η θρησκεία, ο νόμος, η ιατρική, επιλέγουν πριν από μένα για μένα πότε και πώς επιτρέπεται να πεθάνω; Με ποιο δικαίωμα οι εξουσίες που θέλουν να οριοθετούν τη ζωή μας μας αφαιρούν και την ελευθερία επιλογής στο θάνατό μας;

Ο γνωστός δημοσιογράφος, ενώπιος ενωπίω με το θάνατο. Το θάνατό του. Στο συγκλονιστικό αυτό όσο και πρωτότυπο βιβλίο, ο Αλέξανδρος Βέλιος καταθέτει μια εξομολόγηση ζωής για να ξορκίσει το φάσμα της ανυπαρξίας. Και, παράλληλα, με το γνωστό ανατρεπτικό του ύφος, ερμηνεύει και καταρρίπτει όλα τα ταμπού –θρησκευτικά, κοινωνικά, ιατρικά– που στη χώρα μας και όχι μόνο, περιβάλλουν ακόμη το ζήτημα της ευθανασίας. Για το δημοσιογράφο-συγγραφέα, το δικαίωμα στο θάνατο είναι το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα. Με έναυσμα την προσωπική του άνιση μάχη, που πλησιάζει στο τέλος της, ο Αλέξανδρος Βέλιος αποδύεται σ’ ένα διάλογο θανάτου που μετουσιώνεται σε μανιφέστο ζωής. Με μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να κινητοποιήσει ταυτόχρονα καρδιές και συνειδήσεις.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.

Παρακολουθείστε απόσπασμα από τη συγκλονιστική του παρουσία στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου