ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΤΗ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Μοίρασε το

To Prostibulo Poetico είναι μια διαδραστική ποιητική παράσταση που εμπλέκει δημιουργικά τον ποιητή, τον αναγνώστη και το ποίημα. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη ενώ πραγματοποιείται και σε άλλες πόλεις (Παρίσι, Λος Άντζελες, Σικάγο).

Εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα αγγλόφωνων και ισπανόφωνων ποιητών διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Prostibulo Poetico, σε μπαρ και ανεξάρτητους χώρους στη Βαρκελώνη.  Με πρόσκληση και διοργάνωση από την πλατφόρμα Poetry Now και το φιλοσοφικό καφέ Dasein, θα πραγματοποιήσουν το Prostibulo Poetico στην Αθήνα μαζί με Έλληνες ποιητές. Οι «εκδιδόμενοι» ποιητές έχουν επινοήσει ο καθένας, μια persona με δικό της παρελθόν, εμφάνιση και κωδικό συμπεριφοράς, με “την φωνή” της οποίας έχουν δημιουργηθεί και τα ποιήματα που απαγγέλλονται στο «Prostibulo».

Οι επισκέπτες – πελάτες – ακροατές καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στα προσφερόμενα ονόματα, σύντομα βιογραφικά-ιστορίες και δελεαστικά δείγματα στίχων και να παραγγείλουν μια ιδιωτική ανάγνωση. Οι αναγνώσεις γίνονται πάντα “ένας προς έναν”, ο ποιητής έχει την ελευθερία να προσελκύσει το «προσωπικό» του κοινό, χρησιμοποιώντας όλη τη γοητεία του λόγου του, ο ακροατής – πελάτης μπορεί να ρωτήσει, να σχολιάσει, να ειρωνευτεί ή να επιδοκιμάσει ανεμπόδιστα. Κάθε συνάντηση είναι μια απρόβλεπτη περιπέτεια και ένας εκ νέου αυτοσχεδιασμός που εμπλέκει και τους δύο.

Για δύο βράδυα της άνοιξης πετάξτε τη συστολή και αγκαλιάστε τον ποιητή! Απολαύστε στο μισοσκόταδο του μπαρ το ιδιωτικό σας ποίημα!

Στο σπίτι των ηδονών, που στην Αθήνα διευθύνει ο χαϊντεγκεριανός φιλόσοφος ο κύριος V, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να ακούσετε: τη Ρόζα Λούξενμπουργκ σε καινούργιο αστρικό σώμα, τη σαδομαζοχιστική σλάβα Μίλενα Κ., τον λατίνο εραστή  Ραμόν Μερκαντέρ, την κτητική Λόλα Σελίδα από την Βαρκελώνη, τον ανεπαίσθητα παρενδυτικό ItHer (Ιταμό Χερουβείμ;), την περιπλανώμενη συλλέκτρια Σίσσυ Σβορώνος, τον φευγάτο Scardanelli, τη hot υπομονετική σαρκοφάγο Μανούλα και πολλούς άλλους.

Μπορείτε να διαλέξετε εκ των προτέρων εδώ: www.athensprostibulopoetico.wordpress.com

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Μαρτίου. Έναρξη : 8.00 μ.μ.

Καφέ Dasein Σολωμού 12 – Πλατεία Εξαρχείων. Τηλ.: 210.3841857

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου