ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ…

Μοίρασε το

Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής, με τον τίτλο «ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ», από 3 νέους δημιουργούς, τους Νίκο Παπαδόπουλο, Simon Schubert  και Λεωνίδα Γιαννακόπουλο,άνοιξε την αυλαία της στις 4 Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Αυγούστου στη     Mare gallery (Thalassa Beach Resort) στην Αγία Μαρίνα, στα Χανιά, της Κρήτης.

Ιχνογραφία [ichnografía] Σύνθετο ουσιαστικό από τη λέξη Ίχνος (ουσ.) = αποτύπωμα, πατημασιά ή σημάδι, χνάρι ή αχνάρι, ή ιδέα από κάτι, και Γραφή (ουσ.) = κείμενο, γραπτή γλώσσα, γραπτό ή έντυπο μέσο επικοινωνίας.

Χωρίς ίχνη.

Τι σημαίνει ο όρος «ίχνος»; Το παρελθόν, μια ανάμνηση, μια σκιά από κάτι που κάποτε υπήρχε. Είναι ο ίσκιος που τελικά θα εξαφανιστεί, όπως όλα γύρω μας κάποια στιγμή. H λέξη ίχνος παραπέμπει επίσης στην ιστορία – και ίσως στη γνώση.

Η έννοια «Ιχνογραφία» ανήκει στους όρους που είναι αδύνατο να αποδοθούν μονολεκτικά στα αγγλικά. Αποκτά νόημα μόνο μέσα από τα συμφραζόμενα.

mavru2

Αυτή η έκθεση αποτελεί ερμηνεία του έργου τριών καλλιτεχνών υπό το πρίσμα του όρου «Ιχνογραφία». Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για έναν ύμνο στην απλότητα, στη διακριτική απαλότητα, στην περισυλλογή και στην υπομονετική διεργασία, όπως και στο χρόνο και στη μνήμη βεβαίως.

Δωμάτια κατασκευασμένα από σχεδόν άυλα υλικά, περιπλανώμενο φως, εκατομμύρια κουκκίδες, τελείες και κόκκοι άμμου. Με μεγάλη υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το έργο του Νίκου Παπαδόπουλου, του Simon Schubert και του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

Με 5 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα σχέδια του Νίκου Παπαδόπουλου δικαίως του έχουν χαρίσει αναγνώριση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Simon Schubert ζει και εργάζεται στην Κολωνία, Γερμανία. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Αυστρία, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2012 είχε την πρώτη του ατομική έκθεση, αλλά συμμετείχε για χρόνια σε ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, τη Στοκχόλμη και το Παρίσι.

mavru3

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου