ΙΣΠΑΝΟΙ,ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ…ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΙΝΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Μοίρασε το

της ΜΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΟΥ

Είναι ο πρώτος τους τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έχουν προετοιμαστει δεόντως.

Ο λόγος για τους Ισπανούς που έχουν στολιστεί και έχουν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό τελικό. Οι εφημερίδες της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου συμμετέχουν κι αυτές με την Marca να έχει στο εξώφυλλό της τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στολισμένη ΗΔΗ με το αστέρι των νικητών, ενώ η ABC έχει όλη την πρώτη της σελίδα καλυμμένη από μια σημαία κόκκινη και κίτρινη(το site της εφημερίδας έχει βάλει και ρολογάκι για να μην ξεχνιόμαστε και να βλέπουμε πότε θα ξεκινήσει ο αγώνας).

Η ζέστη δεν πτοεί τους Μαδριλένους που ήδη συνωστίζονται σε πλατείες και κεντρικές οδούς όπου έχει στηθεί πληθώρα από γιγαντοοθόνες, ενώ σημαίες κρέμονται από αυτοκίνητα, μπαλκόνια αλλά και… από τις πλάτες των ίδιων των Μαδριλένων που περιφέρονται στην πόλη τους ανυπόμονοι. Στη Βαρκελώνη, στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει στηθεί μια τεράστια γιγαντοοθόνη ενώ αναμένονται τουλάχιστον 50.000 άτομα που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν εκεί τον αγώνα. Στην Παμπλόνα, στην περιοχή της Ναβάρας, οι Βάσκοι παραμένουν ακόμα συγκρατημένοι, παρ’ όλ’ αυτά ακόμα και εκεί μια γιγαντοοθόνη είναι έτοιμη για τους κατοίκους που θέλουν να απολαύσουν το θέαμα. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα της χώρας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, υποστηρικτής της «Μπάρτσα» δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην εθνική ομάδα της χώρας του που «συμβολίζει μία πλουραλιστική χώρα».

Στην Ολλανδία, από την άλλη πλευρά, στο Άμστερνταμ έχει ήδη στηθεί η μεγαλύτερη οθόνη της Ευρώπης, με επιφάνεια που φτάνει τα 88 μ2 (!!!) και χιλιάδες οπαδών αναμένονται στην εκεί πλατεία, για να δώσουν το παρών και να απολαύσουν το θέαμα. Οι Ολλανδοί μάλιστα το προχώρησαν ακόμα πιο πέρα, αφού ελικόπτερα θα ρίξουν περίπου 85.000 ζέρμπερες χρώματος κίτρινου, κόκκινου και πορτοκαλί, σε μία προσπάθεια προώθησης της Ολλανδικής ανθοκομίας, ενώ ακόμα και οι παπάδες αποφάσισαν να στηρίξουν με τον τρόπο τους την εθνική τους ομάδα: Στο Obdam ιερέας και ποίμνιο φόρεσαν τα καλά τους και τα…πορτοκαλί τους σε μία θεία λειτουργία, πολύ διαφορετική από τις άλλες!

Πηγή: Le Monde

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου