“Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” … “Η ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ”

Μοίρασε το

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 3ημερο φεστιβάλ , αφιερωμένο στην «Πόλη της καρδιά μας», την Κωνσταντινούπολη , οργανώνει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών .

Το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο* (στον Άλιμο), με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων και με διανομή δωρεάν λαχνών για πλήθος δώρων.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αν και υπήρξε «η Πόλις των πόλεων» δεν παύει να είναι «η Πόλη της καρδιάς μας!»

Στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εκδηλώσεις των Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων – μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για την συμπλήρωση των 50 ετών από τις απελάσεις του 1964 των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, που απετέλεσαν και τον κύριο σταθμό εκρίζωσής τους από την πατρογονική εστία τους.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της  Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας!».

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα, μαζί με το τηλεοπτικό μήνυμα του 3ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) www.conpolis.eu όπως και στη σελίδα μας  στο facebook.

Συνοπτικά, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, περιλαμβάνουν:

 

(1)          Ξενάγηση στο μυστηριακό κόσμο των μυρίπνοων βοτάνων, που αποτελούν το Άγιον Μύρον, από τον μυρεψό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

(2)          Ιστορικό Πανόραμα της Κωνσταντινούπολης: Η Πόλη διαμέσου των αιώνων

(3)          Προβολές ταινιών-ντοκυμαντέρ με θέμα την Πόλη

(4)          Δώδεκα διαφορετικές Εκθέσεις (φωτογραφίας, παραδοσιακών επαγγελμάτων που απαγορεύτηκαν το 1923, αλλά και τεκμηρίων από την πολιτιστική παρακαταθήκη του Ελληνισμού της Πόλης)

(5)          Συναυλίες και παρουσιάσεις με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών

(6)          Αθλητικές συναντήσεις Κωνσταντινουπολίτικων αθλητικών συλλόγων

(7)          Θεατρικά δρώμενα

(8)          Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά

(9)          Μουσική & Χορούς της Πόλης

(10) Κωνσταντινουπολίτικη βεγγέρα και συναυλίες με Μουσική των Ρωμηών

(11) Διαδραστική ενότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι: «Η Πόλη της καρδιάς μας» με φωτογραφίες όλων όσων έζησαν στην Πόλη, κατάγονται απ΄ αυτήν, την αγάπησαν ή απλά την επισκέφθηκαν… και την αγάπησαν κι αυτοί.

 

Το τηλεοπτικό μήνυμα (trailer) του Φεστιβάλ είναι ευγενική προσφορά του Τάσου Μπουλμέτη.

Επίσης, ως παράλληλη δράση του 3ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα λάβει χώρα εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

 

*Η πρόσβαση στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Β.Α.Κ), το οποίο βρίσκεται στην οδό Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ζαππείου Λυκείου, Ζωγραφείου Λυκείου, (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ & ΙΩΝΙΑΣ) στον Άλιμο, γίνεται τόσο από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης (ύψος Βιοκαρπέτ), όσο και από την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Εξυπηρετείται από τις γραμμές Αστικών Λεωφορείων 101 (από παραλία – Φλοίβος) και 109 (από Σταθμό Μετρό Αγ. Δημητρίου) με αποβίβαση στην στάση Στροφή.

Ενημέρωση για ειδικό δρομολόγιο από Σταθμό ΜΕΤΡΟ Αλίμου,  όπως και πλήρες σχεδιάγραμμα πρόσβασης στο Β.Α.Κ. θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) www.conpolis.eu

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου