ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Μοίρασε το

Το ακούσαμε κι αυτό! Πως η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αριστερή βία δίνει συγχωροχάρτι στη Χρυσή Αυγή!

Ειλικρινά αδυνατώ να παρακολουθήσω το νοητικό άλμα της αριστερής προπαγάνδας. Αν και πλέον η μεθοδολογία τους μάς έχει γίνει οικεία. Σπεύδουν να κατηγορήσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο για κάτι που ήδη έχουν κάνει ή σκοπεύουν να κάνουν…

Αλλά η αλήθεια και η κοινή λογική εκδικείται. Για να μην πάμε μακριά! Ήταν μόλις τέσσερα χρόνια πριν όπου επί κυβερνήσεων Αντώνη μπήκαν στη φυλακή τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Και μόλις πριν από επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ που άρχισαν να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι. Προφανώς, ήταν το πολιτικό αντάλλαγμα για την υπηρεσία τους να συμπράξουν στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και στη διάθεση τους να συνδράμουν τα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγή του εκλογικού νόμου με απλή αναλογική ώστε να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα όρους πολιτικής αστάθειας.

Η άμεση ή έμμεση συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σε αυτά τα δυο κομβικά ζητήματα, αλλά και η καθημερινή συγκατοίκηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ είναι το ηθικό άγος που κάθε καλοπροαίρετος αριστερός ιδεολόγος θα κουβαλάει και για το οποίο οι ηγήτορες του πασχίζουν να τον απαλλάξουν. Μάταια όμως!

[quote text_size=”small”]

Το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς που τόσα χρόνια και με τόσους αγώνες και θυσίες πάσχισαν να δημιουργήσουν, το γκρέμισε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για λίγα ψίχουλα εξουσίας.

[/quote]

Όμως, το πως σκέφτονται και αισθάνονται όσοι πίστεψαν στην προδομένη ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σημασία για τους ψηφοφόρους του δημοκρατικού τόξου. Σημασία για όλους αυτούς έχει το πως κρίνουν τη στάση του Κυριάκου. Κι ο Κυριάκος δεν είπε τίποτα παρά το προφανές και αυτονόητο.

Αν δεν είναι αριστερή βία οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως δεν πειράζουν οι μολότοφ αρκεί να είσαι στη πλευρά αυτών που τις εκτοξεύουν, του Μπαλαούρα που έχει δηλώσει πως η 17 Νοέμβρη είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου, του Καραγιάννη (υποψ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) που παρότρυνε “να συγκεντρώσουμε πέτρες, ρόπαλα, σίδερα για αντάρτικο πόλεων”, του Αμυρά (υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) “να αναλάβουμε ένοπλη δράση στις πόλεις” και τόσων άλλων “πρωθυπουργικών συντρόφων” (νυν και πρώην…), τότε τι είναι αριστερή βία και από που προέρχεται;

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουν οι όψιμα υπερευαίσθητοι κήρυκες του “ορθού λόγου” που βρίσκονται στις γραμμές μας κι έχουν ακόμα την πολυτέλεια να ατενίζουν αφ’ υψηλού τα δημόσια πράγματα ασκώντας εκ του ασφαλούς κριτική, πως η πολιτική ορθότητα λειτουργεί εντός …ορθολογικού πολιτικού πλαισίου και η “αστική ευγένεια” εξαντλείται όταν αντιμετωπίζεις αδίστακτους συκοφάντες!

Και πως στην τελική στηλιτεύοντας τη στροφή του Κυριάκου προς μια δήθεν ακροδεξιά ρητορική, είναι αυτοί που δίνουν συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του τα οποία συστηματικά συγκαλύπτουν, ανέχονται και παρακινούν με έναν ιδεολογικό (δήθεν) μανδύα πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου