ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΤΖΕΝΟΣ

Μοίρασε το

Δεν ξέρω κανέναν από τους τρεις, δεν είναι φίλοι μου, δεν έχουμε υπάρξει ποτέ συνάδελφοι! Είναι όμως κατάπτυστοι, γιατί..

Γιατί είναι δημοσιογράφοι ή πιο σωστά “δημοσίως γράφοντες”! Γιατί κάτω από το άρθρο τους ή το ρεπορτάζ τους, βάζουν το όνομά τους, αντί να κρυφτούν πίσω από ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ξέρετε αυτά του τύπου @pk_boulis ή @tsirizas και άλλα τέτοια χαριτωμένα)… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί ακόμα και κάτω από το λάθος τους, ή την “κιτρινιά”, βάζουν το όνομά τους. Και αυτό το κάνουν μια και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την “ασυλία” που… κάθεται σε αυτά τα καφέ “έπιπλα” σε εκείνη την πολύ ωραία αίθουσα! Αν δεν κάνω λάθος, βουλευτικά και υπουργικά έδρανα τα λένε και η αίθουσα είναι «δωμάτιο» του Ναού της Δημοκρατίας (λέμε τώρα)… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί κάτω από αυτό που γράφουν βάζουν το όνομά τους χωρίς να έχουν (πολλοί από τους δημοσίως γράφοντες) «καβάτζα», ή την επιχείρηση του μπαμπά τους (ονόματα δεν λέμε, γιατί σέρνονται και αγωγές) να τους σαπορτάρει, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν επώνυμους δικηγόρους, ή φιλικές σχέσεις με τον εκάστοτε υπουργό δικαιοσύνης, ο οποίος με χαρά θα πάρει κάτω από τα φτερά του τον «θιγμένο» συνάδελφο “δημόσιο λειτουργό”… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί είναι αφελείς! Γιατί φαντάστηκαν ότι η δημοκρατία επιβάλει να κρίνεις (ακόμα και κάνοντας λάθος ή, κάποιες φορές και με λάθος τρόπο) την εξουσία, γιατί φαντάστηκαν ότι η εποχή που εισαγγελείς και αστυνομικοί μπούκαραν με άνεση σε ΜΜΕ για να συλλάβουν δημοσιογράφους λες και είναι φυγόδικοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ή έχουν εφαρμογή στη γειτονική Τουρκία… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί δεν έμαθαν τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ότι η ευαισθησία, για την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την οικογένεια, είναι κάτι απολύτως σχετικό με το πόσο θα παίξει το θέμα στις ειδήσεις των 8 και στα πελατάκια που θα φανούν χρήσιμα όταν και όποτε γίνουν εκλογές… Άλλωστε το “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” πουλάει ακόμα και σήμερα!

Δεν είδα κανέναν “δημόσιο λειτουργό”, (πολιτικό δηλαδή) να σέρνει στο αυτόφωρο σαν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου ή να απαιτεί 2 εκατομμύρια από τον Μαζιώτη, τον Κουφοντίνα (που οι άθλιες δηλώσεις τους και ύβρεις «φιλοξενούνται» τακτικά από τα ΜΜΕ) ή ακόμα και από τον τυχαίο χρήστη του Facebook ή του Twitter που ανοίγει το στόμα του (με ότι πιο υβριστικό μπορεί να σκεφτεί) στον “τοίχο” του και ξεχνάει να το κλείσει… Λάθος, μέγα λάθος!

Γιατί δεν έμαθαν τόσα χρόνια ότι άλλο ΕΣΗΕΑ και άλλο Βουλή… Έτσι είναι κύριοι! Κατηγορούν δημοσιογράφους; Κάααααποια στιγμή η ΕΣΗΕΑ θα βγάλει μία ανακοίνωση “προβληματισμού”! Προσπαθεί κάποιος να κατηγορήσει βουλευτή ή υπουργό; Ούτε λόγος για άρση ασυλίας… Ασφαλής στην “αγκαλιά” της άρχουσας τάξης!

Δεν θα κρίνω (αν έκαναν λάθος ή όχι) οι κύριοι Πετρουλάκης, Τζένος, Κουρτάκης και τόσοι άλλοι! Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να το κάνω… Θα υπερασπιστώ όμως το δικαίωμα, του κάθε δημοσιογράφου ακόμα και στο λάθος!

Και αυτό διότι ακόμα και όταν κάνουν το λάθος το κάνουν επώνυμα και χωρίς «δίχτυ» ασφαλείας… Γιατί, υπηρετώντας σκοπό, ιδέες, ακόμα και συμφέροντα, παίρνουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν την απόλυση, την δικαιοσύνη, την εξουσία, τον κρατισμό και τον κάθε έναν που επιλέγει να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους σαν κοινούς εγκληματίες!

Ούτε θα κρίνω αν ο Υπουργός έχει το δικαίωμα να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε! Αυτές οι ενέργειες έχουν μέσα τους κουλτούρα, παιδεία και δημοκρατία (μπορεί να του ακούγονται άγνωστες λέξεις αλλά -πιστέψτε με- δεν είναι), Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν “υπουργό”…

Τον συγκεκριμένο Υπουργό και τους -διαχρονικά- ομοίους του, τους έχει ήδη κρίνει η ιστορία, που όπως εξελίσσεται δεν μας τιμά ούτε στο ελάχιστο!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου