ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΤΗΝ …ΟΥΡΑ

Μοίρασε το

Εκτός Ελλάδος όλοι πλέον γνωρίζουν για καλά με ποιον έχουν να κάνουν, γι αυτό κανείς δεν τον υπολογίζει. Αυτό προκαλεί βέβαια τεράστια ζημιά στην χώρα και το κύρος της. Εντός Ελλάδος, το γόητρό του καταποντίζεται και η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο παραμένει στην εξουσία. Όποια λενινιστική μεθόδευση και αν σκαρφιστεί δεν θα τού βγει, γιατί οι συνθήκες δεν θα τού το επιτρέψουν. Ακόμα χειρότερα, τα ανοίγματά του προς την ακροδεξιά μπορεί να προσφέρουν ανάσες ζωής στο τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζει, όμως στον ίδιο κάνουν μεγάλη ζημιά.

Στην ουσία, λοιπόν, ο κύριος πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και, όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, η εικόνα του θα καταρρέει. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει και σοβαρά ερείσματα στον χώρο της αριστεράς, όπου δεν συμφωνούν όλοι με τις συμμαχίες του και τις επιλογές του. Μέσα σε αυτό το αποπνικτικό περιβάλλον, που δεν γλυκαίνει και τόσο με την παραμονή στην καρέκλα και την άσκηση της εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα γιατροσόφια του Θ. Καρτερού στην Αυγή, βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένος στο Μαξίμου.

Αντίθετα, ο «καρατομηθείς» (επειδή είχε προτείνει αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών που δεν άρεσαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Πάνο Καμμένο) πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Οι υπογραφές που έχει μαζέψει για μία ερώτηση σχετική με τα εξοπλιστικά προγράμματα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, ίσως αποτελέσει όταν κατατεθεί το εφαλτήριο για περαιτέρω εξελίξεις στον συριζαϊκό χώρο, με άγνωστη για την ώρα έκβαση.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να υποτιμάται από τον Αλέξη Τσίπρα και ο παράγοντας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ως φαίνεται δυσφορεί όλο και περισσότερο με τους τακτικισμούς και την καμαρίλα του Μαξίμου.

Το καζάνι σιγοβράζει στο συριζαϊκό μέτωπο και η κατάσταση της χώρας χειροτερεύει. Διότι στην ουσία τίποτα απολύτως δεν γίνεται πέρα από προσθέσεις φόρων, περικοπές εισοδημάτων και απαξιώσεις περιουσιών. Κατά συνέπεια, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται –ιδιαίτερα δε όταν ο Νίκος Φίλης «πίσω έχει την ουρά»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου