ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

Μοίρασε το

Οι παλαιοί Φαρισαίοι προσηύχοντο ως εξής: ‘’Ο Θεός, ευχαριστώ σοι ότι ουκ ειμί ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων, άρπαγες, άδικοι, μοιχοί, ή και ως ούτος ο τελώνης, νηστεύω δις του Σαββάτου, αποδεκατώ πάντα όσα κτώμαι’’.

Οι σύγχρονοι Φαρισαίοι δεν προσεύχονται, καθότι άθεοι, εκφράζουν όμως δημοσίως την ικανοποίησή τους λέγοντας:

‘’Ευτυχώς που δεν είμαστε σαν αυτούς τους ανάλγητους νεοφιλελεύθερους που θέλουν να κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος. Δώδεκα φορές έκοψαν τις συντάξεις, ενώ εμείς είχαμε την διάθεση να δώσουμε μία επιπλέον. Βέβαια, δεν το κατορθώσαμε, αντιθέτως περικόψαμε τις συντάξεις άλλες τέσσερις – πέντε φορές, αλλά από εδώ και εμπρός, χάρη στην ρήτρα ανάπτυξης, μόνον αυξήσεις έχουν να περιμένουν οι συνταξιούχοι (!). Σε αντιστάθμισμα δε της περικοπής του ΕΚΑΣ, παρέχουμε σε αρκετούς συσσίτια, εισιτήρια κλπ.

Χαιρόμαστε που διαφέρουμε από τους ακραίους νεοφιλελεύθερους και στο θέμα των διώξεων μικρο-οφειλετών. Συνεπείς στο δόγμα ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’, μέχρι στιγμής κατάσχουμε λογαριασμούς και κινούμε διαδικασίες πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μόνο για ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές άνω των 500 ευρώ.

Η διαφθορά και η διαπλοκή αγγίζουν όλους τους άλλους εκτός από εμάς. Αντικαθιστούμε τους διαπλεκόμενους εργολάβους του δημοσίου, τραπεζίτες και καναλάρχες που λειτουργούσαν σε βάρος των συμφερόντων του λαού με άφθαρτους εργολάβους και νέους καναλάρχες με χοντρό πορτοφόλι και πεντακάθαρο πόθεν – έσχες. Εισπράττουμε και 250 εκ. ευρώ για τηλεοπτικές άδειες. Βέβαια, αυτό το ποσόν είναι μικρότερο από τα 25 δις ευρώ που χάθηκαν στην διαδικασία της τρίτης κεφαλαιοποίησης των τραπεζών , ενώ φορτώσαμε στον ελληνικό λαό και μερικές δεκάδες δις ευρώ με το τρίτο μνημόνιο που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μετά από σκληρότατη διαπραγμάτευση (ενώ οι ‘’μερκελιστές’’ και ‘’γερμανοτσολιάδες’’ προκάτοχοί μας υπέγραφαν αδιαμαρτύρητα).

Οι νεοφιλελεύθεροι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν με χαρά να ιδιωτικοποιούν το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης και άλλα ‘’φιλέτα’’ του δημοσίου. Εμείς τα υπογράψαμε όλα αυτά, αλλά πώς; Με δάκρυα και με πόνο ψυχής! Αυτή είναι η μεγάλη, η χαώδης διαφορά μας!

Εκείνοι απέλυσαν μερικές χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, δήθεν ως επίορκους, πλαστογράφους πτυχίων κλπ. Εμείς τί λέμε; Ότι το 15% μόνο των υπαλλήλων δουλεύει πραγματικά ενώ το υπόλοιπο μας υπονομεύει. Παρ’ όλα αυτά τους κρατάμε όλους, τόση είναι η ευσπλαχνία μας! Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα με αξιοκρατικές προσλήψεις νέων συνεργατών, πρώην σερβιτόρων, με διορισμούς συγγενών και συντρόφων αγωνιστών κ.ά. Και θα πετύχουμε, όπως πετύχαμε με τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς αγώνες μας!’’

Για παλαιούς και νέους Φαρισαίους ισχύουν τα λόγια του Ιησού Χριστού: ‘’Ουαί υμίν τοις Φαρισαίοις, ότι αγαπάτε την πρωτοκαθεδρίαν εν ταις συναγωγαίς και τους ασπασμούς εν ταις αγοραίς. Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι εστέ ως τα μνημεία τα άδηλα, και οι άνθρωποι περιπατούντες επάνω ουκ οίδασιν’’.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου