Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Μοίρασε το

Η φασαρία για το Ναζισμό και τον Κομμουνισμό που γίνεται το τελευταίο διάστημα, δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει ανοικτά και απερίφραστα πως η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει αριστερό πρόσημο.

Χωρίς να διστάσει μπροστά σε ό,τι ήταν αναμενόμενο πως θα επακολουθούσε ο Πρόεδρος της ΝΔ έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές και να διεμήνυσε προς πάσα (εσωκομματική) κατεύθυνση πως η σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ολομέτωπη και πως η περίοδος της “αφωνίας ως ομολογία ενοχής” από την Κεντροδεξιά παράταξη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ήταν το μήνυμα πως στο εξής τα πράγματα θα λέγονται με το όνομα τους, χωρίς δισταγμούς και μισόλογα.

[quote text_size=”small”]

Κανένας δισταγμός για το αν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήσουν τα στελέχη της ΝΔ ως “φασίστες”, “ακροδεξιούς” και όλα γνωστά και συνήθη κλισέ. Κανένας δισταγμός απέναντι στην “ιδεολογική υπεροχή” της Αριστεράς. Κανένας δισταγμός να αμφισβητηθεί η “δημοκρατικότητα” της. Κανένας δισταγμός να αμφισβητηθεί ο “ανθρωπισμός” και η “κοινωνική ευαισθησία” της. Κανένας δισταγμός να αμφισβητηθεί η “προοδευτικότητα” της. Κανένας δισταγμός να αποκαλυφθεί ο αυταρχισμός της.

[/quote]

Ήταν το μήνυμα προς όλους εμάς πως η μάχη θα δοθεί και στο επίπεδο των ιδεών.

Και πράγματι η μάχη ξεκίνησε. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Τα πολιτικά όμως αντανακλαστικά της αναμενόμενα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε ότι συντάσσεται με την Χρυσή Αυγή, ότι καλλιεργεί τον εθνικό διχασμό, ότι επηρεάζεται από τα “δεξιά βαρίδια” στο κόμμα του. Για ποια Χρυσή Αυγή; Που επί κυβέρνησης Σαμαρά τα ηγετικά της στελέχη μπήκαν φυλακή και επί κυβέρνησης Τσίπρα βγήκαν. Για ποιό εθνικό διχασμό; Που οι πύρινοι λόγοι κατά των “προσκυνημένων” “γερμανοτσολιάδων” “δοσίλογων” “Τσωλάκογλου” κ.α. καλλιέργησαν οι ακραίοι του πολιτικού φάσματος; Για ποιά “δεξιά βαρίδια” στη ΝΔ; Τα δεξιά ..αντίβαρα των ΑΝΕΛ στο ζύγι της παραμονής στην εξουσία της ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛ τα ξεχνάμε;

Και μετά από όλα αυτά τα γελοία, ήρθε ο αγαπητός Σταύρος Κοντονής για να επιχειρήσει να ξεπλύνει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων δια της συγκρίσεως με τα εγκλήματα του ναζισμού. Ο υπουργός βρέθηκε να κάνει αστείες υποδείξεις περί του κομμουνισμού σε λαούς που τον υπέστησαν στο πετσί τους και ο Γιώργος Κυρίτσης να συγκρίνει τους 400.000 νεκρούς Έλληνες από τον Χίτλερ με τους μηδέν (υποτίθεται) από τον Στάλιν.

Η αντίδραση στα γελοία και ανυπόστατα όχι μόνο από “Δεξιούς”, αλλά από Κεντρώους, Κεντροδεξιούς, Κεντροαριστερούς πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους ήταν άμεση και καταιγιστική. Η δε, Εύα Καϊλή δεν δίστασε να μιλήσει για την προσωπική της μαρτυρία ότι ο παππούς έπεσε θύμα κομμουνιστών. Ήταν η πρώτη που το έκανε, έσπασε το ταμπού του φόβου, της κατακραυγής και της διαπόμπευσης, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Τα στόματα θα ανοίξουν. Η Κεντροδεξιά παράταξη θα μιλά και θα απαντά στις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, όσο κι αν οι διάφοροι Πολάκηδες επιμένουν σε ανιστόρητες απλουστεύσεις ότι οι κομμουνιστές δολοφονούσαν δοσίλους…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπασε με την επιλογή του το τείχος μιας αδικαιολόγητα “ένοχης σιωπής” των Δημοκρατικών δυνάμεων. Στο εξής, η Αριστερά δεν θα ορίζει την ατζέντα κατά πως τη βολεύει. Θα συναντά απαντήσεις, θα συναντά επιχειρήματα. Και η νέα απάντηση ήρθε και πάλι δια στόματος του Προέδρου στο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. «Προσωπικά», έγραψε ο Κυριάκος, «θεωρώ ότι δεν υπάρχει υψηλότερη αξία από την ελευθερία. Για αυτό κάθε μορφή Ολοκληρωτισμού που περιορίζει ελευθερίες και ασκεί μαζική βία είναι αποκρουστική».

Ιδού λοιπόν η διαχωριστική γραμμή. Δημοκρατία – Ολοκληρωτισμός. Όποιος αποκηρύσσει τον Ολοκληρωτισμό είναι Δημοκράτης – κι ας είναι Αριστερός, Δεξιός, Κεντρώος. Όποιος ξεπλένει τον ένα ή τον άλλο ολοκληρωτισμό δεν είναι Δημοκράτης – δεν μπα να δηλώνει Αριστερός, Δεξιός, Κεντρώος… Απλά πράγματα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου